avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Import intracomunitar srl-d
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Import intracomunitar srl-d

buna ziua
am un srl-d nou infiintat prin care as vrea sa fac import se piese auto sh din ue
sunt neplatitor de tva
trebuie neaparat sa am certificat intracomunitar sau pot plati acolo tva-ul fara sa mai cer aici inscrierea sc-ului in baza de date?
multumesc
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 22:47, 12 Martie 2015
Daca nu sunteti consumatorul final al pieselor trebuie sa va inregistrati in ROI (in prealabil). Daca efectuati achizitii din UE sub plafonul de 10.000 euro / an, nu e necesara inregistrarea in scopuri de TVA. Puteti cere cod de TVA DOAR pentru achizitii intracomunitare (ca sa nu mai platiti TVA la furnizor, aplicand taxarea inversa), fara a fi inregistrat pentru operatiunile din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)
Reg op. intracomunitari Mariralu Mariralu Se poate inscrie in ROI un SRL neplatitor de TVA ? Multumesc anticipat pentru ajutor. (vezi toată discuția)