avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme firme de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme firme de recuperare

Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati si pe mine cu un sfat: In 2006, sotul meu a facut un credit la o banca, in valoare de 11.000 lei. A platit timp de vreo 2 ani, dupa care, cateva luni, n-a mai platit. Intre timp, eu m-am despartit de el, dar mi s-a facut proprire pe salariu. Am platit aproape un an de zile, cate 2 milioane pe luna, pana cand am aflat ca de fapt, banii aceia, ajunsi de la mine, in contul lui, erau opriti de fisc. Sotul meu n-a mai putut plati mai departe, si nici eu. De ceva timp, ma tot suna de la o firma de recuperare, amenintandu-ma cu executarea silita, inclusiv sechestru pe casa. Eu as vrea sa platesc creditul - suma a ajuns acum la 25.000 de lei / dar nu am prea mari posibilitati. Mi-au cerut sa platesc pana la o anumita data minim 500 de lei. Nu am putut. Ce se va intampla? Pot pune sechestru pe casa?Ce posibilitate am, de a rezolva totusi problema. Va multumesc. Cu respect, M.V.F.
Cel mai recent răspuns: noiembrie11 , utilizator 09:11, 12 Martie 2015
Luati tot vraful de chitante, contractul, hartiile pe care vi le-au trimis cei de la recuperari si mergeti si consultati-va cu un avocat. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Este cel mai bun sfat pe care vi-l poate da cineva acum, credeti-ma!
Vi s-a cerut să plătiți ca să întrerupeți prescripția și ulterior să vă poată executa. Nu plătiți nimic. mergeți la avocat, dacă vă permiteți și doar dacă veți primi de la executorul judecătoresc vreun act de executare ( somație de plată sau înștiințare de poprire )

Dacă din 2008 până acum nu v-au executat silit, dreptul lor de a vă executa este aproape sigur prescris.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - executare silita pentru accident produs in germania cu camion neasigurat humberto humberto buna ziua...eu am o problema destul de delicata,am lucrat la o firma pe un autocamion timp de 2 luni de zile.in germania am avut un accident din care a ... (vezi toată discuția)
Neplata ratelor la credit de nevoi personale ganciumonica ganciumonica Am un credit de nevoi personale fara girant, fara garantii, incheiat in 2007. De un an si jumatate nu am mai putut plati ratele In prezent, am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Somatie, executare silita cataed cataed Buna ziua. In anul 2010 am incheiat cu o banca un contrat pentru o descoperire de card. In aprilie 2012 am retras o suma de bani de pe card si deoarece, o luna ... (vezi toată discuția)