avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie, executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie, executare silita

Buna ziua. In anul 2010 am incheiat cu o banca un contrat pentru o descoperire de card. In aprilie 2012 am retras o suma de bani de pe card si deoarece, o luna mai tarziu am ramas fara serviciu, nu am mai avut posibilitatea de a plati datoria. Din anul 2013 am tot fost sunata de o firma de recuperari credite, acestia amenintandu-ma cu executarea silita. Deoarece nu am avut disponibila suma ce trebuie platita, nu am putut plati datoria, deci nu am facut niciun demers prin care sa dau de inteles ca voi plati descoperirea. Pe 29 ianuarie 2016, am primit o somtie, impreuna cu o executare silita de la banca respectiva. As dori sa ma ajutati, va rog, cu o solutie, din cate am inteles datoria s-a prescris, iar banca nu are dreptul sa apelze la stat pentru recuperarea creantei. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. O zi buna!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:04, 4 Februarie 2016
Teoretic obligatia ar fi prescrisa, dar aproape mereu exista cauze care intrerup prescriptia.

Recomandarea ar fi sa obtineti o copie a dosarului de executare, sa vedeti actele care stau la baza inceperii executarii, sa urmariti eventualele acte care ar fi putut intrerupe presciptia si, in termen legal, sa depuneti contestatie la executare.
Buna seara. Imi puteti spune cum as putea obtine o sedinta de mediere pe tema acestui subiect? As dori sa obtin mai multe informatii inainte de a demara orice proces. Multumesc.
pentru ce o sedinta de mediere ? vreti sa platiti o parte sau ce anume sperati sa obtineti in urma sedintei de mediere ?
Mergeti si consultati dosarul, solicitati copii pe car ele platiti si mergeti la avocat sau invers, mergeti la avocat si merge cu dvs la executor pt consultarea dosarului, apoi va redacteaza contestatia daca e cazul si va vedeti in instanta.
Ar trebui sa va grabiti, nu aveti decat 15 zile sa depuneti contestatia de la data de 29 ian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! intentionez sa fac contestatie la executare,dar din ... cosminwon cosminwon Buna seara! Intentionez sa fac contestatie la executare,dar din pacate nu mai detin actele de la data imprumutului(acum 13 ani). Va rog sa ma ajutati cu un ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executarea silita ilie45 ilie45 Buna ziua! Am o intrebare destul de delicata. Am primit acum cateva luni, la sediul firmei la care lucrez, o decizie judecatoreasca de executare silita prin ... (vezi toată discuția)
Se poate prescrie datoria mea? andreeapiringer andreeapiringer Bună ziua! Am o datorie la o banca de 6000E. Creditul a fost făcut în 2008, Din 2009 nu am mai plătit absolut nimic. Azi am primit prin posta o executare ... (vezi toată discuția)