avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 dosare penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 dosare penale

buna ziua.
Am o mica problema. in anul 2014 la diferenta de 3 luni am avut norocul sa mi se deschida 2 procese penale. la primul am priimit 2 ani si 6 luni cu suspendare si am facut 4 luni de arest preventiv iar celalalt proces acuma incepe in 12 martie si este pentru conducere sub influenta alcoolului, adica am avut 1.08 alcool in sange la prima proba iar la cea dea doua am avut 0.96. Din cate am inteles acuma la al doilea proces orice imi da, si amenda penala ma trimite inapoi la penitenciar. ce sfat imi dati? ar fi vreo sansa? pot sa cer sa fiu judecat pe vechiul cod penal? si daca da ma ajuta cu ceva?
Va multumesc anticipat
Offffffff.....Amice , NCP a intrat in vigoare in februarie 2014, parca...Tu cand ai calcat pe bec cu a doua infractiune , cea cu alcoolul ? Daca este inainte de 01.02.2014, ai o sansa. Mica, dar exista. Daca nu.......
Cand anume au fost savarsite faptele, ca nu inteleg exact.
cea cu permisul la inceputul lui iulie 2014 si incepe sa se judeca maine. iar cea pentru care am fost judecat si pentru care am fost arestat preventiv a fost facuta in octombrie 2014( s-a judecat mai repede din cauza ca am fost arestat preventiv)

chestia e ca am aparut fara antecedente la ambele, iar la una am luat suspendare. si la a doua o sa fiu judecat acuma. ce se intampla daca imi da si la asta cu suspendare sau amenda?
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2015
Gabriela Mihai, Avocat
NCP a intrat in vigoare la 01.02.2014, faptele sunt savarsite dupa aceasta data, este exclus sa va judece dupa vechiul cod.
Din cate inteleg, in dosarul judecat s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, dupa ce se va judeca si cel din urma dosar, in cazul in care veti fi condamnat instanta va anula suspendarea si va aplica regulile de la concursul de infractiuni.
Instanţa poate dispune in continuare suspendarea executării pedepsei rezultante, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 91 c.p..
Dacă se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termenul de supraveghere se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a pronunţat anterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept sau judecatoreasca?? MihaiClaudiu2022 MihaiClaudiu2022 Buna ziua !in decursul anilor 2011-2019 am avut 3-4 dosare penale ,toate cu pedepse sub 2 ani!ultima pedeapsa find de 1.5 ani si am terminat executarea in 2019 ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri de risc Bart47 Bart47 Buna ziua ,in luna iunie am fost luat dupa strada d 1 echipaj de jandarmi si mi s a gasit in buzunar 0.7 grame (cannabis) s-a intamplat in Bucuresti,mi s a ... (vezi toată discuția)
Complice la talharie teona.lavinia teona.lavinia Buna ziua. Fratele meu este complice la o talharie si as dori sa stiu daca i se poate da pedeapsa cu suspendare avand in vedere faptul ca nu este recidivist, ... (vezi toată discuția)