avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata concediului medical , cu codul 321( depresie)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata concediului medical , cu codul 321( depresie)

Buna seara ,
O persoana , cu o vechime de un an,la firma , nu a luat nici o zi de concediu medical , in ultimele 12 luni. ( 2014-2015) .Este incadrat cu un salariu minim pe economie.
A stat in spital 3 saptamani,cu depresie . S-a stabilit , deci ca boala lui are codul 321 . Criza , pentru care a fost internat,de urgenta,s-a intamplat chir la serviciu.
Va intrebam ,cum se plateste acest concediu medical si ,cate zile de concediu medical mai poate lua , dupa externare .
Cu toata consideratia , Vlad
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:59, 10 Martie 2015
Plata se face dupa codul de indemnizatie inscris pe certificatul medical. Probabil ca in acest caz este cod 01, care se plateste cu 75%,

Indemnizatia pentru concedii medicale se calculeaza astfel:
- se aduna veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare
- se aduna numarul de zile lucrate in cele 6 luni (zilele lucratoare din luna in care s-a lucrat, fara concedii fara plata, absente nemotivate)
- se calculeaza media zilnica prin impartirea total venituri / total zile (cu 2 zecimale)
- indemnizatia = media zilnica x nr.zile lucratoare incluse in perioada de pe certificatul medical x procentul stabilit in functie de codul de indemnizatie (le gasiti pe versoul certificatului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o întrebare pentru o operație de hernie cât ... Adrian 13 Adrian 13 Bună seara am o întrebare pentru o operație de hernie cât se plătește concediu medical??? (vezi toată discuția)
Plata concediu medical nebunatica_id nebunatica_id La o boala cronica, mai exact Insuficienta renala cronica, cum este platit concediul medical? 100% sau 75%. Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu prenatal lehuzie alinarasnoveanu alinarasnoveanu va rog sa imi spuneti ce bani iau in mana p 15 zile de medical cu 85% de lehuzie daca am salariul net 1680 (vezi toată discuția)