Buna ziua,
Doua cazuri:
1. Am un suprafata de teren (130m) pe o strada care are canalizare.
La respectiva locatie nu locuieste nimeni.
.Imi vin facturi de la Regia de apa precum ca sint dator sa platesc 30 ron/luna meteo,deoarece terenul respectiv este pe o strada canalizata.
Mentionez ca nu este betonata curtea .
2.O cunostinta sta intr-un cartier in care de curind s-au montat conductele de canalizare.
Aveau apa curenta ,dar resturile se deversau ,ca si acum intr-o fosa septica.
Sint obligati sa plateasca "canalizarea",desi nu o au in curte.
Pe factura vine :15mc consum apa x pretul/mc plus 15mc canalizare x pretul/mc
Mie mi se pare un mare abuz in cele doua cazuri.
Am dreptate, sau nu ??
Ce este de facut ,pentru ca atunci cind am incercat sa le explic "doamnelor" de la facturare ,mi-au spus ca pot sa merg unde vreau ca tot asa e sistemul de plata in oras.
Multumesc !
puneti contoare ca sa aveti sub control, nu sa platiti la pausal.
sa faca sesizare la societatea respectiva, in care sa arate ca este obligat sa plateasca niste servicii de care nu beneficiaza....apoi se rezolva in instanta daca nu vor amiabil
cum o să pună contor la apa de plaoie? la scosuri? la țeava de canalizare?
desigur că tariful practicat e un abuz. în mod normal câtă apaă se consumă cam atâta se facturează și pe partea de canalizare (la un alt tarif desigur), cumulându-se apa reziduală menajeră cu cea provenită din precipitații.
nu stați de vorbă cu ”doamnele”. faceți o sesizare în scris. ia să vedeți dacă vă mai răspund că ”așa e peste tot în oraș”.
In cazul 1 nu am nici apa curenta la ce sa pun apometru ?
In cazul 2 este apometru la strada in camin ce indica apa consumata ,dar ei factureaza si "canalizarea" care nu este trasa in cea curte.