Buna ziua! Va rog sa ma ajutati ! Am o restanta in valoare de 3204lei si penalizari de 1771lei. Penalizarea pentru aceasta suma, a fos de 350lei, suma ce ma pus pe ganduri deoarece pentru suma de 2000 lei restanta am fost penalizat cu 90lei (suma acutuala cu care am fost penalizat este de 4 ori mai mare si cred ca este incorecta) Mentionez ca am mai avut probleme si pe capitolul restante (am platit o suma si nu am fost scazut ...dar am reusit sa demonstrez si am fost scazut) ! Ce documente trebuie sa cer pentru a putea sa calculez singur penalitatile si cum ar trebui sa formulez cererea ? Am dificultati financiare si nu imi pot permite sa platesc pe cineva ...De aceea sunteti singura mea speranta! Va multumesc!=D>
Daca suma de 3204 lei reprezinta numai cotele de intretinere fara penalizari, atunci puteti cere administratorului lunile si cotele lunare ramase neachitate, cuprinse in aceasta suma, precum si data scadenta pentru fiecare din ele. De asemenea trebuie sa mai intrebati despre procentul de penalizare / zi.
Dupa ce obtineti aceaste informatii, trebuie sa stiti la ce data vi s-au calculat aceste penalizari care sunt in suma de 1771 lei. Asta pentru ca la penalizare numarul de zile care intra in calculul unei cote neachitate este intre data scadenta a cotei si data cand se calculeaza penalizarea. Poate fi data afisarii ultimei liste pe care apare restanta si penalizarea despre care ne spuneti.
Cota de penalizare este de 0,1% pe zi! Dar problema este ca nu stiu ce documente trebuie sa cer pentru a pute sa incep sa calculez ! Pana acuma cand am avut nevoie de desfasurator i-am facut cerere verbala... Dar acuma ma rog de 1 luna de zile sa imi dea un ,,registru de penalizari" si in zadar ! Mi-a spus : ,, pentru ce ai nevoie? sa gasesti mici erori si sa infiintezi proces?" Am ramas mut si am inteles ca trebuie sa fac cerere dar nu stiu ce trebuie sa scriu...
Calculati astfel: din restanta cumulata scadeti penultima intretnere si inmultiti cu 0,10 %/zi. Apoi rezultatul il inmultiti cu 30 de zile. Aceasta trebuie sa fie penalizarea curata a lunii.
Ea nu poate sa fie mai mare de 96 de lei.
Sa nu fie vorba de restante penalizari, ceea ce e altceva.