avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari intretinere

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati ! Am o restanta in valoare de 3204lei si penalizari de 1771lei. Penalizarea pentru aceasta suma, a fos de 350lei, suma ce ma pus pe ganduri deoarece pentru suma de 2000 lei restanta am fost penalizat cu 90lei (suma acutuala cu care am fost penalizat este de 4 ori mai mare si cred ca este incorecta) Mentionez ca am mai avut probleme si pe capitolul restante (am platit o suma si nu am fost scazut ...dar am reusit sa demonstrez si am fost scazut) ! Ce documente trebuie sa cer pentru a putea sa calculez singur penalitatile si cum ar trebui sa formulez cererea ? Am dificultati financiare si nu imi pot permite sa platesc pe cineva ...De aceea sunteti singura mea speranta! Va multumesc!=D>
Si cum pot sa imi dau seama daca in restante am si penalizari?:stunned:
Necunoscand sistemul de penalizari adoptat in asociatia dv, modul de aplicare, termenele, sumele restante pe lunile din urma, platile partiale... este imposibil sa va calculeze cineva penalizarile doar pe datele expuse de dumneavoastra.
Daca administratorul nu va lamureste, aveti posibilitatea sa discutati cu presedintele asociatiei sau cu cenzorul asociatiei care va pot arata modul de stabilire a penalizarilor dumneavoastra. Incercati cu acestia.
Va multumesc pentru toate raspunsurile ! Mai am cateva intrebari: am depus o cerere sa imi elibereze in format tipizat toate cele necesare calcularii penalizarilor. Am depus cererea in care am precizat si legile pe data de 12.03 ... m-am dus azi sa il intreb de ce nu am primit nimic si mia spus: ca sa ii aduc titlul de proprietare + copia de buletin al propietarului si apoi imi va elibera cele cerute de mine .... si daca nu ii dau o sa faca el rost si ma va pune sa platesc 200 lei! Am obligatia sa ii dau aceste documente cerute verbal? Mentionez ca pe cerere nu am primit nr de inregistraresi nici stampile ...cand i-am cerut nr de inregistrare mi-a spus ca nu are la el registrul ca sa imi de nr de inregistrare si sa vin data viitoare...si tot asa...ce am de facut in cazul de fata?????????
Conform legislatiei proprietarul este obligat sa depuna la asociatie mai multe inscrisuri si date cu privire proprietatea sa si la prop[rietar si la persoanele ce lociuesc in acea proprietate. Iata, de exemplu, ce prevede HG 1588/2007:
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
B. Obligaţii:
g) la dobândirea proprietăţii, să depună în copie, la asociaţie, actul de proprietate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul penalizarilor pe lista de intretinere monicutzmirel monicutzmirel Buna ziua! Este legal ca penalizarile sa fie bagate in total de plata, ca apoi luna urmatoare cand se calculeaza iar penalizarea sa se calculeze la suma ... (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Stefan-Iulian Stefan-Iulian Buna ziua, In urma cu 10 ani am inceput sa raman restanta la intretinere din cauza unor probleme, in timp am incercat sa platesc din datorii, dar nefiind ... (vezi toată discuția)