avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu incurcaturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu incurcaturi

Speta:
Sotul decedat are doi copii din prima casatorie -fata si baiat, sotia supravietuitoare are doua fete din casatoria cu defunctul.
Relatia cu fiul din prima casatorie a sotului este tensionata, acesta doreste dezbaterea succesiunii cat mai repede.
Problema cu bunurile imobile este complicata. Terenul ocupat de cei doi soti in urma cu 20-25 de ani( fosta pasune pe raza comunei, deci domeniu public, fara documente si acceptata tacit de conducerea primariei de atunci dupa 1989, impreuna cu alte cateva familii care si-au "parcelat" pamantul si au construit pe el linistite casele). Casa pe teren, construita de cei doi soti, fara autorizatie de construire, fara intabulare si fara impozit platit la organul fiscal. Datorii la banca ramase in urma construirii acestei case.
Acum problema este si la primaria care nu stie cum sa iasa din situatie, caci fiul respectiv a intrebat acolo de casa si teren, prezentand un certificat de calitate de mostenitor. I-au raspuns ca tatal nu figureaza cu teren si casa pe rol.
Intrebare: se poate obtine act de proprietate pe teren prin uzucapiune? Pentru casa se poate intabula tardiv, pe numele amandurora? Orice demers in instanta sau la notar pentru dezbaterea succesiunii ar trebui facut dupa ce se pun la punct situatiile lasate in coada de peste de raposat si sotia lui, cu siguranta.

Alte discuții în legătură

Se poate face succesiune partiala? bellefille bellefille O familie,sot sotie,construiesc o casa pe o parte dintr-un teren care a apartinut parintilor sotiei ,fara ca la data construirii sa se fi dezbatut ... (vezi toată discuția)
Succesiune... panty panty ...prin anii 90 a decedat bunica mea...in urma ei au ramas 7 copii( 2 fete si 5 baieti) bunica a locuit intotdeauna cu una din fete, careia i-a crescut copii, ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa veropmd veropmd Buna ziua, am si eu o nelamurire. Eu si sotul meu, am construit o casa pe un teren pe care il avea sotul meu inainte de casatorie. Toate autorizatiile de ... (vezi toată discuția)