...prin anii 90 a decedat bunica mea...in urma ei au ramas 7 copii( 2 fete si 5 baieti) bunica a locuit intotdeauna cu una din fete, careia i-a crescut copii, a avut grija de gospodarie cand aceasta era la serviciu ... in urma decesului nu s-a facut de catre niciunul dintre frati deschiderea succesiunii...adica vreau sa spun, acea declaratie in termen de 6 luni...inseamna acest lucru ca este tardiv acum daca unul dintre frati doreste deschiderea succesiunii?
Fta cu care a locuit nu a avut niciun interes ptr ca a ramas cu tot ce avea bunica, hectare de teren care au ramas in parte in paragina, casa si teren aditional, ....problema este ca unul din nepoti, care este fiul celei care a ramas in casa bunicii, a construit alta casa langa cea veche si inca alte constructii fara sa aiba vreun drept in opinia mea, colac peste pupaza mai face si pe proprietarul intrand in discutii contradictorii cu unul din fratii mamei lui, pe marginea drepturilor succesorale. ce este de facut?
multumesc.
Cu bunicul ce s-a întâmplat?
Dacă sunt decedați amândoi trebuie făcută succesiunea după ei. Primesc parte toți copiii lor: din căsătorie, din afara căsătoriei sau din adopții.
Construcția sigur nu are acte în regulă dacă nu i-a dat bunica terenul din timpul vieții și nici nu e făcută succesiunea.
Trebuie să discutați cu copiii defuncților nu cu nepoții. Dacă vreunul din copiii defuncților e decedat atunci moștenesc nepoții prin reprezentare.
Dacă nu vă înțelegeți cu privire la dezbaterea succesiunii mergeți în instanță.
buna ziua .
s-a dezbatut succesiunea dupa bunicul ? acesta cand a murit ?
daca s-a dezbatut succesiunea dupa bunicul, bunica putea face acte de exemplu, pe partea sa din bunuri , cui dorea.
fiica care a locuit in continuare in casa bunicii, ulterior decesului acesteia, poate demonstra ca a acceptat tacit succesiunea dupa aceasta .
speta nu este deloc simpla.. ceilalti succesori pot fi decazuti din dreptul de a mosteni , daca nu au acceptat succesiunea in termenul legal .
va recomand sa cereti o consultatie juridica .