avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea dupa scaderea termenului legale.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea dupa scaderea termenului legale.

Locuiesc in casa bunicilor care au decedat de mult .S-a facut succesiunea dupa decesul bunicului ,in urma careia au ramas mostenitori bunica ,tatal meu si inca 3 frati .Intre timp au decedat toti .Am ramas eu cu 2 frati si trei veri care avem drept la mostenire.Fratii si verii renunta la drept in favoarea mea .Pot eu sa deschid taxa de succesiune,ce acte trebuiesc si cum se procedeaza ? Cei care nu pot sa se prezinte pot face declaratii notariale de renuntare la mostenire ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:36, 10 Februarie 2018
Care este ordinea exactă a deceselor?
Ideea este ca in cazul copiilor care au decedat înaintea bunicii, da, nepoții pot da direct declarație de renunțare la moștenirea bunicii.
Pentru copiii care au decedat după bunica, vorbim de alte mosteniri. A bunicii și a fiecărui copil decedat după ea. Ca atare, nepoții trebuie să dezbată și moștenirea tatalui/mamei lor. Nu pot renunta direct la moștenirea bunicii.
Primul bunicul ,apoi bunica ,sora tatalui meu ,tatal meu ,ceilalti frati ai tatalui meu .

raluk0207 a scris:

Care este ordinea exactă a deceselor?


Puteti sa-mi spuneti cum pot proceda nepotii pentru dezbaterea mostenirii de la bunica lor, respectiv a parintilor ; trebuie sa mearga impreuna la notar? Multumesc !
baracescumihai a scris:

Primul bunicul ,apoi bunica ,sora tatalui meu ,tatal meu ,ceilalti frati ai tatalui meu .

raluk0207 a scris:

Care este ordinea exactă a deceselor?



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Sa mearga la un birou Notarial din localitatea unde defunctul a avut ultimul domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)
Mostenire Crisant76 Crisant76 Cum pot deveni mostenitoare si care sunt pasii de urmat?Sora tatalui meu ,sotul acesteia si unicul fiu ,su decedat.Unchiul in 2009,matusa in 2014 si fiul in ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)