Buna ziua. Va rog sa ma informati cum pot sa opresc inregistrarile abuzive de plangeri penale. Mai nou, este o practica de depunere a plangerilor penale pentru rezolvarea unor probleme economice. Unii dintre clientii mei depun anual cate o plangere penala pentru aceiasi cauza. Cum pot veni eu impotriva lor sa-i acuz ca ma acuza, este posibil asa ceva? Sau ce solutie imi dati sa-i determin sa nu mai faca plangeri penale. Multumesc.
In functie de solutiile dispuse in urma plangerilor, aveti si dvs posibilitatea sa depuneti plangere penala pentru savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare.
ART. 268 c.p.
Inducerea în eroare a organelor judiciare
(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(3) Nu se pedepseşte persoana care a săvârşit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reţinerea, arestarea sau de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celui faţă de care s-a făcut denunţul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt nereale.
E valabil și dacă într-un proces civil s-a indus în eroare Instanta de Judecata de către avocat, cu complicitatea reclamanților, prin motivarea total eronata a trimiterii în judecata unde spuneau ca nu exista înscrisuri (Contestații) care poate schimba total decizia Judecătorului, influențându-l ?
In concluzie, s-a încercat câștigarea procesului printr-o minciuna ușor de demontat, pentru ca noi avem copii de pe acele acte înregistrate și în Registrul de Corespondenta (de Intrări-Ieșiri), pe care aceștia au omis sa le caute (și un copil și-ar fi dat seama ca dacă nu mai exista fizic un document înregistrat, cu stampila de rigoare, se poate vedea data înregistrării lui în acel registru, sau sa ne ceara copia pentru refacerea lui).
PUTEM FACE O PLÂNGERE PENALA PRIVITOARE LA ACEST SUBIECT, CE ARE LEGĂTURĂ CU TOPICUL DESCHIS DE @ROBERT ZOICAS - ART. 268 Cod Penal ?
Calomnie sau nu?
CatalinEu
In calitate de agent constatator am aplicat o sanctiune contraventionala, iar contravenientul a facut plangere penala impotriva mea pentru incalcarea ... (vezi toată discuția)