cmariusf78 a scris:
.... Daca sotia mea opteaza pentru concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, dar efectueaza decat 8 luni din acest concediu, restul pana cand copilul implineste 2 ani, il pot efectua eu, iar sotia sa se intoarca la serviciu? Voi primi in acest caz indemnizatia 85% din salariul meu net sau maxim 2,4 indicatori sociali de referinta? ...
Da, puteti intra dupa 5 luni de zile dvs in CCC si sotia sa revina la munca. Cuantumul indemnizatiei va fi de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR (600 lei) şi nici mai mare de 2,4 ISR (1200 lei)
Dupa alte 5 luni, poate reveni in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, iar eu sa ma intorc la serviciu?
Raspunsul este afirmativ.
Art. 12 din Normele de aplicare a OUG 111/2010
....
(2) Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului de insertie se face la cererea scrisa a persoanei indreptatite,
ori de cate ori aceasta solicita, cu respectarea conditiilor prevazute de ordonanta de urgenta.
...
Conform articolului 16, alineatul 3, litera c, parintele aflat in concediu pentru cresterea copilului poate cumula indemnizatia primita cu orice alt venit de pana in 6 indicatori sociali de referinta (3000 lei) primit intr-un an calendaristic? Concret, unul dintre parinti daca este medic, poate efectua garzi platite in limita a 3000 lei pe an? Daca ambii parinti sunt medici pot efectua garzi astfel incat sa primesaca maxim cate 3000 lei pe an?
.....
Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului
nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.(art.16 alin.3 lit.c din OUG 111/2010.
Prin urmare, oricare dintre parinti care intra in CCC poate realiza venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic (3000 lei).