avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC 2015
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC 2015

Buna seara,
Am citit ultimul dvs articol si am vazut ca suma indemnizatiei este de 85% din media ultimelor 12 luni ale veniturilor nete. Pana acum nu era din cele brute? Se mai impoziteaza de catre stat aceasta indemnizatie?
Iar pt concediul cu risc maternal cum se calculeaza?75% din media ultimelor 6 luni ale veniturilor nete sau brute?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 12 Martie 2015
Procentul in cazul indemnizatiei CCC s-a calculat la media veniturilor nete inca de la aparitia OUG 148/2005.

Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

Se ia in calcul salariul brut, in acest caz.
Uitati aici un model de calcul
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indmnizatie maternitate coraline coraline cum se calculeaza exact indemnizatia de concediu pre si post natal?As dori un exemplu cu un sarariu brut realizat de 1150 lei va rog! (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal si concediu prenatal ELENAGOGONEA ELENAGOGONEA Buna ziua , Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum se calculeaza riscul maternal si concediul prenatal? din cate am citit riscul maternal este 75% ... (vezi toată discuția)
Concediul de sarcina alina_cj alina_cj Buna ziua. Cu 3 luni inainte de a intra in prenatal am fost in concediu medical. In aceasta perioada voi beneficia de 85% din 75% din salariul net? (vezi toată discuția)