Ca fost administrator al unui SRL sunt fericitul posesor al unei decizii de atragere a raspunderi personale in valoare de 5000 lei. In urma instituirii popriri pe conturi, de catre Anaf, am achitat aceasta suma catre Anaf. Ca urmare a discutiei cu lichidatorul am inteles ca aceasta suma ar fi trebuit platita direct lui de catre mine.
Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?, tinand cont ca am fost amenintat cu chemarea in judecata si eventual cu plata unei sume mai mari in acest caz.
Sper ca am reusit sa ma fac inteles in ciuda orei tarzii.
Daca poprirea este instituita de ANAF si raspunderea dvs. a fost stabilita in temeiul art.27 Cod de procedura fiscala, catre ANAF trebuie platita datoria, deoarece ANAF este creditorul, societatea fiind doar debitor solidar cu dvs. Care este temeiul stabilirii angajarii raspunderii dvs.? Ati primit decizie de la ANAF?
Angajarea raspunderi s-a facut in baza art. 138 lit. a din lg 85/2006. Procedura insolventiei s-a incheiat potrivit art. 138. Mai multe date pot sa va ofer cand o sa am toate hartiile in fata.
Pentru o raspundere angajata pe acel articol, intr-adevar trebuia platit societatii prin lichidator care urma sa distribuie suma catre creditori. Nu stiu ce cauta ANAF in ecuatie. Este singurul debitor?