Buna ziua fetita mea are 10luni avabd niste probleme sotul vrea sasi ia luna de ccc care i ae cuvine acum ,cum se procedeaza,angajatorul este obligat sa io acorde ,ma reibtorc eu in luna care sio ia el,s dupa luna lui imi revine mie iar ccc?va rog sami explicati multumesc mult
1. Tatal copilului poate oricand sa intre cel putin o luna in concediu crestere copil (CCC) dupa care reintrati dvs. in CCC pana se termina acesta.
2. In perioada cat tatl este in CCC dvs. puteti relua activitatea sau solicitati concediu fara plata.
3. Angajatorul este obligat sa-i acorde CCC tatalui,a sa cum spune OUG 111/2010 privind conecdiu si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum și concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.
...
Art. 26
(1) Constituie contraventie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2), art. 25 si art. 38 alin.(3) si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei.
(2) Constatarea contraventiilor prevazute la alin. (1) si aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele cu atributii de control ale Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
...