avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC

Buna ziua fetita mea are 10luni avabd niste probleme sotul vrea sasi ia luna de ccc care i ae cuvine acum ,cum se procedeaza,angajatorul este obligat sa io acorde ,ma reibtorc eu in luna care sio ia el,s dupa luna lui imi revine mie iar ccc?va rog sami explicati multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:54, 12 Martie 2015
1. Tatal copilului poate oricand sa intre cel putin o luna in concediu crestere copil (CCC) dupa care reintrati dvs. in CCC pana se termina acesta.

2. In perioada cat tatl este in CCC dvs. puteti relua activitatea sau solicitati concediu fara plata.

3. Angajatorul este obligat sa-i acorde CCC tatalui,a sa cum spune OUG 111/2010 privind conecdiu si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum și concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.
...

Art. 26
(1) Constituie contraventie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2), art. 25 si art. 38 alin.(3) si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei.

(2) Constatarea contraventiilor prevazute la alin. (1) si aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele cu atributii de control ale Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil de o luna pentru celalalt parinte ildikogabriella ildikogabriella Este olbigatoriu acordarea concediului de crestere a copilului de o luna pentru celalat parinte in termen de 30 de zile de la cerere, sau poate fi amanata ( ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil de la 1 an la 2 ani mariuca04 mariuca04 Am optat pentru CCC pe o perioada de 1 an, iar acum as dori sa prelungesc prin concediu fara plata pentru inca 1 an conform OUG 111/2010. Am urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil luna celuilalt parinte maryag maryag buna ziua, am un copil nascut in data de 3 mai 2014 si am concediu pana in data de 3 martie 2016 ,iar in perioada 4 martie -3 mai cand fetita face 2 ani am ... (vezi toată discuția)