avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evaziune fiscala

Orice persoana care declara ca nu are serviciu, dar de fapt in afara tarii lucreaza cu contract la o firma de renume, cum poate fii verificat? El mai mult ca sigur ca nu-si plateste impozitele pe venituri in tara, deoarece nu cred ca si-a declarat banii castigati? Cum poate fii urmarit in aceasta situatie daca el are conturile afara din tara?
Mai mult, conform salariului lui, el nu plateste pensia alimentara copilului lui, decat cat scrie in acte. Adica mult mai mica in raport cu salariul lui.Si dupa cate stiu eu, el ar trebui sa dea copilului mai multi bani decat ii da acum el. As dori un raspuns.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:12, 14 Martie 2015
Daca cunoasteti locul de munca al tatalui (chiar si in afara tarii) si daca veniturile acestuia sunt superioare celor avute in vedere la momentul pronuntarii primei hotarari, atunci veti putea formula o noua actiune in instanta solicitand majorarea cuantumului pensiei, indicand locul de munca si solicitand instantei sa faca demersuri pentru a vi se comunica aceste venituri.
Va multumesc. Dar daca el declara in tara ca nu are serviciu, dar de fapt el are loc de munca in strainatate, la o firma f.f.f.f mare, cu salariu f.mare, si nu plateste impozit in Romania ptr. banii obtnuti afara, i se poate face ceva? Fara instanta spre exemplu cu ajutorul ANAF?
Care este interesul dvs ? Sa il pedepsiti sau sa isi indeplineasca obligatia legala de intretinere ?
Nici nu trebuie sa plătească impozit în România, ci acolo unde e plătit.
Dacă știți ca lucrează la o firma de renume, inseamna ca stiti care e aia, asa ca puteți afla prin comisie rogatorie și ce venituri are.

Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Draga d-na avocat, dupa noile legi el ar trebui sa plateasca impozite pe banii castigati afara. Nu ma intereseaza, caci ptr pensie alimentara deschidem proces.Daca nu doriti sa mi raspundeti la evaziune fiscala nu e problema. Exista formular la ANAF ptr. evaziuni fiscale.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala: publicitate pe internet lawcomp lawcomp Buna ziua, pentru ca am avut venituri din afara tarii din publicitate pe internet destul de mari(50.000usd) am zis sa stau linistit si sa declar banii la ... (vezi toată discuția)
Declarare venituri din straintate profesii libere (201) PNicolae PNicolae Va salut. Am si eu o mica dilema in ceea ce priveste declaratia de venituri din strainatate (201). Stiu ca se percepe un impozit de 21,5% din totalul ... (vezi toată discuția)
Declarație unica anaf Endra Endra Bună seara! Am niște neclarități legat de faptul ca eu am un PFA suspendat si vreau sa declar niște venituri pe care le-am realizat, bineînțeles, în ... (vezi toată discuția)