avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Justificare bani pierduti de salariat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Justificare bani pierduti de salariat

M-a confrunt cu o situatie inedita:

Un salariat a luat 10.000 lei pt. achizitionarea unor echipamente de calcul, bani pe care spune ca i-au fost furati.
Eu, ca si contabila acum cum procedez pt a recupera banii de la el?

Va rog sa-mi dati si mie un sfat contabiliceste, legal.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:39, 19 Iunie 2009
Si-a dovedit afirmatia intr-un fel ? A facut o plangere la politie ?
Banii urmeaza a fi recuperati de la salariatul care, prin preluarea banilor respectivi avea obligatia de a se ingriji de siguranta acestora.
In contabilitate il veti inregistra pe salariat cu avans nejustificat.
In cazul in care demonstraza ca a fost furat in conditii care nu implica culpa sa, precum si in baza cercetarilor facute de politie, veti putea da banii pe pierderi.
Dar nu se poate face o imputatie ( ct.461) si un angajament de plata cu retinere din salariu pe o anumita perioada?
Dna Davideg, ce sfat imi dati?
Angajati raspunderea patrimoniala a angajatului in instanta, ori il puneti sa dea o declaratie la notar prin care isi asuma culpa prin paza defectuoasa a bunului, si se angajeaza sa achite prin caseria societatii suma respectiva.

Insa puteti ca pe baza plangerii la politie sa o treceti in pe pierderi.
In primul rand puteti demonstra ca i-ati dat acea suma?....exista un avans spre decontare pe numele angajatului cu numar de iesire?....a facut plangere la politie?...din pacate si mie mi s-a intamplat marti sa fiu talharita stradal in plina zi ....eu de la cine recuperez?
Personal , as merge pe un 473 "Decontari din operatii in curs de clarificare" ....pana la aflarea unui raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

A fost furată o sumă de bani din magazin pe tura mea, iar acum mi se cere demisia din cauza neglijenței. ce să fac? este doar vina mea? evelinebloos evelinebloos Buna ziua . Va rog ajutati-ma si pe mine ca nu stiu ce sa fac ! Sunt angajata de un an de zile la o optica medicala din Bucuresti si recent s-a produs un ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile liviumonica liviumonica Buna ziua . as avea si eu nevoie de ajutor ... sa se inregsitreze in contabilitate 1. emiterea si acceptarea unui bilet de ordin pt incasarea sumei de 8500 ... (vezi toată discuția)
Raspundere - neglijenta angajatului vamanudaniela vamanudaniela Prin neglijenta unui angajat in activitatea sa din cadrul societatii a disparut un pachet de marfa in valoare de 720 ron. Prin declaratia data isi recunoaste ... (vezi toată discuția)