Un salariat a luat 10.000 lei pt. achizitionarea unor echipamente de calcul, bani pe care spune ca i-au fost furati.
Eu, ca si contabila acum cum procedez pt a recupera banii de la el?
Va rog sa-mi dati si mie un sfat contabiliceste, legal.
Si-a dovedit afirmatia intr-un fel ? A facut o plangere la politie ?
Banii urmeaza a fi recuperati de la salariatul care, prin preluarea banilor respectivi avea obligatia de a se ingriji de siguranta acestora.
In contabilitate il veti inregistra pe salariat cu avans nejustificat.
In cazul in care demonstraza ca a fost furat in conditii care nu implica culpa sa, precum si in baza cercetarilor facute de politie, veti putea da banii pe pierderi.
Angajati raspunderea patrimoniala a angajatului in instanta, ori il puneti sa dea o declaratie la notar prin care isi asuma culpa prin paza defectuoasa a bunului, si se angajeaza sa achite prin caseria societatii suma respectiva.
Insa puteti ca pe baza plangerii la politie sa o treceti in pe pierderi.
In primul rand puteti demonstra ca i-ati dat acea suma?....exista un avans spre decontare pe numele angajatului cu numar de iesire?....a facut plangere la politie?...din pacate si mie mi s-a intamplat marti sa fiu talharita stradal in plina zi ....eu de la cine recuperez?
Personal , as merge pe un 473 "Decontari din operatii in curs de clarificare" ....pana la aflarea unui raspuns.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.