avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Justificare bani pierduti de salariat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Justificare bani pierduti de salariat

M-a confrunt cu o situatie inedita:

Un salariat a luat 10.000 lei pt. achizitionarea unor echipamente de calcul, bani pe care spune ca i-au fost furati.
Eu, ca si contabila acum cum procedez pt a recupera banii de la el?

Va rog sa-mi dati si mie un sfat contabiliceste, legal.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:39, 19 Iunie 2009
Si-a dovedit afirmatia intr-un fel ? A facut o plangere la politie ?
Banii urmeaza a fi recuperati de la salariatul care, prin preluarea banilor respectivi avea obligatia de a se ingriji de siguranta acestora.
In contabilitate il veti inregistra pe salariat cu avans nejustificat.
In cazul in care demonstraza ca a fost furat in conditii care nu implica culpa sa, precum si in baza cercetarilor facute de politie, veti putea da banii pe pierderi.
Dar nu se poate face o imputatie ( ct.461) si un angajament de plata cu retinere din salariu pe o anumita perioada?
Dna Davideg, ce sfat imi dati?
Angajati raspunderea patrimoniala a angajatului in instanta, ori il puneti sa dea o declaratie la notar prin care isi asuma culpa prin paza defectuoasa a bunului, si se angajeaza sa achite prin caseria societatii suma respectiva.

Insa puteti ca pe baza plangerii la politie sa o treceti in pe pierderi.
In primul rand puteti demonstra ca i-ati dat acea suma?....exista un avans spre decontare pe numele angajatului cu numar de iesire?....a facut plangere la politie?...din pacate si mie mi s-a intamplat marti sa fiu talharita stradal in plina zi ....eu de la cine recuperez?
Personal , as merge pe un 473 "Decontari din operatii in curs de clarificare" ....pana la aflarea unui raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

A fost furată o sumă de bani din magazin pe tura mea, iar acum mi se cere demisia din cauza neglijenței. ce să fac? este doar vina mea? evelinebloos evelinebloos Buna ziua . Va rog ajutati-ma si pe mine ca nu stiu ce sa fac ! Sunt angajata de un an de zile la o optica medicala din Bucuresti si recent s-a produs un ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile liviumonica liviumonica Buna ziua . as avea si eu nevoie de ajutor ... sa se inregsitreze in contabilitate 1. emiterea si acceptarea unui bilet de ordin pt incasarea sumei de 8500 ... (vezi toată discuția)
Raspundere - neglijenta angajatului vamanudaniela vamanudaniela Prin neglijenta unui angajat in activitatea sa din cadrul societatii a disparut un pachet de marfa in valoare de 720 ron. Prin declaratia data isi recunoaste ... (vezi toată discuția)