avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Justificare bani pierduti de salariat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Justificare bani pierduti de salariat

M-a confrunt cu o situatie inedita:

Un salariat a luat 10.000 lei pt. achizitionarea unor echipamente de calcul, bani pe care spune ca i-au fost furati.
Eu, ca si contabila acum cum procedez pt a recupera banii de la el?

Va rog sa-mi dati si mie un sfat contabiliceste, legal.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:39, 19 Iunie 2009
Daca aveti DP semnata ca a primit aceasta suma si aveti document de la politie lasti suma in 542 pana cand o comisie va intocmi un PV prin care se decide cum anume recuperati aceasta suma. Daca hotii nu sunt prinsi angajatul risca sa fie acuzat de neglijenta in serviciu, mai ales daca banii nu i-au fost luati cu forta. Este importanta si ancheta politiei, dar este importanta si declaratia salariatului. 10000 este o suma destul de mare ca pierdere pentru firma, darmite pt un salariat? Cat timp ar trebui sa mearga acasa fara bani pt a plati neglijenta de care a adt dovada? Situatia este destul de delicata si pt firma dar si pt angajat.
"Eu, ca si contabila acum cum procedez pt a recupera banii de la el?'

Parerea mea este ca dvs, ca si contabil , nu aveti de facut nimic , decit sa inregistrati documentul prin care salariatul a primit cei 10000 lei .
Eu o vad ca pe o chestiune care tine de administratie , nu de contabilitate , pentru ca nu dvs ati decis ca salariatul sa cumpere acele echipamente , mai mult sa le cumpere cash. Poate e vina societatii ca nu a luat toate masurile de siguranta , cred ca trebuie analizate circumstantele si nu e treaba contabilului .B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A fost furată o sumă de bani din magazin pe tura mea, iar acum mi se cere demisia din cauza neglijenței. ce să fac? este doar vina mea? evelinebloos evelinebloos Buna ziua . Va rog ajutati-ma si pe mine ca nu stiu ce sa fac ! Sunt angajata de un an de zile la o optica medicala din Bucuresti si recent s-a produs un ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile liviumonica liviumonica Buna ziua . as avea si eu nevoie de ajutor ... sa se inregsitreze in contabilitate 1. emiterea si acceptarea unui bilet de ordin pt incasarea sumei de 8500 ... (vezi toată discuția)
Raspundere - neglijenta angajatului vamanudaniela vamanudaniela Prin neglijenta unui angajat in activitatea sa din cadrul societatii a disparut un pachet de marfa in valoare de 720 ron. Prin declaratia data isi recunoaste ... (vezi toată discuția)