avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca un copil major are pensie de intretinere de la mama si de la tata, copilul este student la zi, si o ruda i-a facut vanzare-cumparare pe un pavilion de stupi ptr a incasa de la Fondurile Europene suma de 25000 de euro, deci a devenit sau va deveni proprietar si va avea venit propriu, mai poate beneficia de pensie de intretinere? Ce articol de lege prevede si ce cod prevad acest lucru? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana2015 , utilizator 13:51, 12 Martie 2015
i Art. 524
Are drept la intretinere numai cel care se afla in nevoie, neputandu-se intretine din munca sau din bunurile sale.
dacă a avut bani pentru cumpărarea stupilor, înseamnă că nu are nevoie de întreţinere.
Dar, poate, a primit donaţie, şi, până la a avea venit din respectiva donaţie, mai durează ceva timp.
Chiar daca aprimit donatie, copilul major incaseaza suma de 25000 de EURO de la Fondurile Europene, deci are ceva bani!!!
Fondurile acelea europene sunt pentru dezvoltarea afacerii, fiecare eurocent trebuie justificat prin acte care servesc exclusiv afacerea, nu plata chiriei, cărţilor, rechizitelor, etc. necesare unui tânăr student.Când afacerea produce deja venituri, studentul nu mai se află în nevoie.
Afacerea produce venituri substantiale de foarte mult timp. Majorul este student dar a primit prin contract de v-c acel pavilion ptr a incasa acea suma. Dupa ce v-a incasa suma respectiva banii sunt folositi in alte scopuri decat cele reale(stiu ce spun). Majorul are o pensie de intretinere de la ambii parinti in valoare de 750 Ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere vs starea civilă: o mai primesc dacă decid să mă căsătoresc până termin facultatea? Aleeeeeeeeexis Aleeeeeeeeexis Buna ziua ! Am 23 de ani, sunt studenta si primesc pensie alimentara de la unul din părinți lunar .As avea întrebarea următoare: dacă decid sa ma ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere si facultate in strainatate monny79 monny79 Sotul meu mai are 2 fete din casatoii anteioae si un baiat de 2 ani cu mine. Cea mare de 19 ani , dupa apaitia baiatului nodtru, s-a gandit sa faca o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara croberta croberta Daca un salariat a platit pensie alimentara copilului pina la 18 ani , dupa aceasta varsta copilul trebuie sa.si dea in judectata tatal pt a beneficia in ... (vezi toată discuția)