avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna compensat in bani?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna compensat in bani?

Ma intereseaza daca unei persoane caruia i-a incetat un contract de mandat in martie 2015, iar pe anul 2014 nu a efectuat câteva zile de concediu de odihnă si in 2015 deloc, i se pot compensa in bani chiar si pt zilele neefectuate in 2014?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:12, 13 Martie 2015
Dispozitiile Codului Muncii nu sunt aplicabile contractului de mandat.
Am inteles, in condiţiile în care este stipulat in contractul de mandat dr la 25 zile lucratoare anual, contract aprobat de către asociatul unic, este indreptatit la plata asfel cum am artatat? multumesc.
Depinde de ce este stipulat in acel contract .
Nu va putem preciza exact, avand in vedere ca nu cunoastem ce prevede acel contract de mandat.
Multumesc pt amabilitate.
In contract nu scrie decat ca in perioada concediului remuneratia nu se modifica si ca acest contract se completeaza cu dispozitiile codului civil. Deci avea stipulat acest drept la concediu in care sa fie platit, insa nu se stipuleaza nimic in caz de incetare a contractului.
Nu stiu cum sa interpretez aceasta compensare in bani intr-o atare situatie, nu am vrea sa-i dam daca nu i se cuvine insa nici sa ne trezim intr-un litigiu.
Multumesc
Daca nu se precizeaza nimic cu privire la compensarea in bani a CO neefectuat, atunci , in opinia mea, nu se va compensa CO neefectuat la incetarea contractului de mandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea in bani a zilelor de concediu hajnal hajnal Am obligatia sa platesc zilele de concediu de odihna, care nu au fost efectuate, unui angajat care a murit in iunie 2018, fiind astfel incetat contractul de ... (vezi toată discuția)
Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)
Compensare in bani concediu neefectuat demnitar dianafilip dianafilip Buna ziua! Viceprimarul cu 3 mandate solicita compensarea in bani a concediului neefectuat in acesti ani ,cu toate ca a avut concediu ,plecand din localitate ... (vezi toată discuția)