avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... penalizare pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

penalizare pensie anticipata partiala

Buna ziua!
Care este penalizarea pentru pensia anticipata partial, la varsta de 55 de ani si o vechime in campul muncii de 35 de ani.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:04, 24 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Precizati:
-Femeie
-Barbat

Pentru femeie precizati in plus luna si anul nasterii.
Sara79 a scris:

Buna ziua!
Care este penalizarea pentru pensia anticipata partial, la varsta de 55 de ani si o vechime in campul muncii de 35 de ani. (Femeie - 15. 01.1961)
Va multumesc!

~ Conținut șters la cerere ~
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 67
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii prevazute la art. 65 alin. (4) si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate partiale.

(2) Transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta, in conditiile prevazute la alin. (1), se face din oficiu.

2. Se va emite o noua decizie de pensionare pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie anticipata broscatani broscatani buna, as vrea si eu sa stiu daca pensie anticipata se recalculeaza dupa o anumita perioada sau ramane cu acea penalizare de 5 ani pana la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata crisn crisn Buna ziua,am si eu o mare nelamurire.... Mama mea s-a pensionat in 2009 anticipat fiind penalizata cu 30% ,dupa care a suspendat pensia pentru ca si-a gasit ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Agafia Agafia Buna seara, Sunt nascuta in iunie 1961si am 30 de ani vechime in munca. As dori sa stiu care sunt conditiile si termenul la care ma pot pensiona anticipat ... (vezi toată discuția)