Buna ziua, as dori sa stiu ce pot face in cazul meu .Sunt divortata de doi ani , tatal fetei lucreaza in Italia, el nu respecta legea si anume acordarea pensiei de intretinere lunar copilului, o da o luna da doua nu la politie nu pot face plangere daca nu are trei luni consecutiv.
(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Nu apare nicăieri cuvântul "consecutiv" Este o problemă de interpretare.
Dacă un părinte obligat la plata pensiei alimentare plăteşte de 4 luni dintr-un an , 8 luni fugind de obligaţia de părinte, demonstrează clar abandonul şi reauavoinţă.
Intretinerea se considera platita pe luna cea mai din urma ramasa restanta, il puteti notifica cu resturile de plata si ca, de azi, imputati plata, conform legii, asupra lunii celei mai vechi, prin urmare are mai mult de 3 luni de achitat, asa incat ii dati termen de ... saptamani sa intre in legalitate, in caz contrar apelati la politie si executor.
Pachete nu ii trimite? De vazut isi vede copilul?
nu a trimis pachete si in tara nu a mai venit de doi ani, nu vrea sub nici o forma sa ia legatura cu fata nu raspunde la telefon iar pe facebook ne a blocat, vine mama lui o data la doua - trei luni si imi da codul sa scot bani