avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Marfa catre SC cu activitatea suspendata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Marfa catre SC cu activitatea suspendata

Buna ziua !
Ma poate sfatui cineva ce am de facut in continuare ? #-o
Pe scurt : am livrat unei SC, la care sunt actionar si eu, produe IT necesare inceperii activit soc respective, doar pe baza unor facturi proforme. Asta deoarece, produsele fiind f costisitoare, nu am mai avut bani pt TVA si impz pe profit, care ar fi trebuit sa le decontez in aceeasi luna cu achizitia produselor. Urma ca, la scurt timp, in urma obtinerii unui credit bancar ( dosarul de credit era in ultima faza a aprobarii lui) , sa existe bani, iar eu sa pot emite facturile, si implicit sa pot plati la randul meu macar TVA-ul.
Intre timp, acelei SC i s-a suspendat activitatea de catre o autoritate a statului, in prezent fiind in curs o serie de procese.
Ce am de facut eu acum, astfel incat sa fiu acoperita legal pt marfa pe care nu am facturat-o, dar nici nu o am in gestiune ?
Cel mai recent răspuns: ContSters57630 , utilizator 14:01, 19 Iunie 2009
"In concluzie, contractul de custodie e singura varianta, sau cea mai indicata ? '
dar nu mai au ce cauta proformele aici ... nu ?

... eu as spune ca e sclipitoare solutia data !

=D>, toata stima !
Daca nu a existat nici o comanda si nu ati primit nici un raspuns la factura proforma, puteti revoca factura proforma si pastrati in continuare dreptul de proprietate asupra bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa in custodie ana_abo ana_abo 1) O SC incheie contr. prin care se angajeaza vanzarea unei cantit de secara catre o alta S.C. 2) Se face factura, se incaseaza factura dar cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Caz mai aparte......poate alexandrudaniela alexandrudaniela buna ziua nu stiu daca a mai avut cineva cazul asta, dar ..... eu am un contract de prestari servicii cu o firma din Romania firma aceasta are un actionar ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata orca orca Am o situatie interesanta. In urma unui contract de vinzare cumparare masa lemnoasa din import, incheiat cu o societate comerciala din Romania, in care se ... (vezi toată discuția)