avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general caz mai aparte......poate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

caz mai aparte......poate

buna ziua
nu stiu daca a mai avut cineva cazul asta, dar .....
eu am un contract de prestari servicii cu o firma din Romania
firma aceasta are un actionar comun cu o firma din Irlanda
eu am emis o factura proforma pentru firma romaneasca, factura retrimisa de ei celor din Irlanda pentru a vira banii.
aici lucrurile se complica, pentru ca firma irlandeza, in loc sa imprumute firma romaneasca mi-a platit direct mie.
acum dilema mea este ce pot sa fac eu in continuare? cui trebuie sa emit factura fiscala? pentru ca la mine in contract este doar firma romaneasca.
trebuie sa reziliez contractul si sa il refac cu cei din Irlanda sau exista o baza legala prin care ei pot plati pentru firma din Romania?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexandrudaniela , utilizator 15:05, 4 Noiembrie 2009
Incheiati un act aditional prin care sa se specifice ca plata in numele si pentru S.C. beneficiara a serviciilor, denumita X, poate fi efectuata de catre societatea Y, factura urmand a fi emisa -dupa caz- fie pe numele Y, fie pe numele X (teoretic, ar trebui pe numele Y).
Nu trebuie sa refaceti nimic! Va trebuie doar o copie dupa statutul societatii sau un certificat constator de la Oficiul registrului Comertului din care sa rezulte ca firma care v-a efectuat plata este asociat /actionar la firma cu care ati inchieta acel contract de prestari servicii!
B-)
Cele 2 firme se vor regla intre ele pentru ca , practic , aceasta plata externa efectuata catre dvs reprezinta un imprumut acordat de firma mama din Irlanda catre firma din Romania care a incheiat acel contract cu dvs!B-)
multumesc pentru raspunsuri

firma care a efectuat plata nu este actionar la cea din Romania
asa incat cred ca imi ramane varianta de act aditional si factura la extern .

multumesc inca odata pentru promtitudine.
o zi superba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se considera livrare intracomunitara? ASUL28 ASUL28 Buna ziua O livrare de produse finite de la o soc. romaneasca catre alta soc. rom. cu locul livrarii in Italia, se considera livrare intracomunitara? Si o ... (vezi toată discuția)
Plata nedatorata sau.....? iacobcristian iacobcristian Buna ziua am platit suma de 25.000 E+TVA unei firme pe baza unei facturi proforme emisa de alta firma.Este vorba de plata unui avans ptr. un apt.pe care ... (vezi toată discuția)
Transport intracomunitar danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua, am un caz putin mai special: o firma de transport din Romania presteaza servicii de transport intracomunitar unei casa de expeditii din ... (vezi toată discuția)