avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie intretinere in favoarea copilului major -apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie intretinere in favoarea copilului major -apel

Buna ziua. In cazul unui proces la Curtea de Apel ptr pensie de intretinere reclamanta nu a depus nici un inscris precum este studenta si nici contul unde sa i se vireze banii. Va rog sa-mi spuneti daca se poate cere in instanta acest lucru fara un apel incident si fara sa se amane procesul? Atata timp cat majorul nu face dovada ca frecventeaza cursurile unei facultati la zi (nu la FF) cum i se poate plati pensie de intretinere? Majorul trebuie sa faca dovada la inceputul fiecarui an universitar ca inca este student? Dupa ce termina facultatea sau in momentul renuntarii la facultate cum se procedeaza ptr sistarea poprii pensiei de intretinere?
Are obligatia Curtea de Apel sa scrie in hotarare aceste lucruri?( se va plati pensie de intretinere facandu-se dovada frecventarii cursurilor unei facultati). In cazul in care nu se da un cont de virare a sumei cum se treimite pensia? Multumesc.
nu este absolut necesar ca prin hot sa se indice un cont in care sa fie achitati banii. acest cont se poate indica/deschide ulterior, sau banii pot fi predati personal sau prin alte modalitati de transfer (de ex:western union). Pensia de intretinere se va achita majorului pana la varsta de 26 de ani daca acesta este in continuarea studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor lili.otroc lili.otroc In 09.09.2008 fetele mele gemene majore au deschis actiune pentru pensia alimentara in sedinta din 11.11.2008 instanta a ramas in pronuntare si decide ca tatal ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara major antoniu.mihaela antoniu.mihaela buna ziua.fiul meu din prima casatorie caruia ii platesc pensie de intretinere s-a inscris anul trecut la o facultate id .pe baza adeverintei de inscriere a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas student dar fara frecventare cursuri marceladrian marceladrian Buna ziua Adresez aceasta intrebare intrucat nu am gasit un raspuns concret. Baiatul meu este student la facultate in anul 2 dar nu frecventaza cursurile si ... (vezi toată discuția)