avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor

In 09.09.2008 fetele mele gemene majore au deschis actiune pentru pensia alimentara in sedinta din 11.11.2008 instanta a ramas in pronuntare si decide ca tatal sa plateasca pensia incepand cu data de 11.11.2008 si nu cu data la care sa deschis actiunea. Hotararea sa primit in aprilie prin posta... perioada de recurs a trecut.
2 Intrebari: Cum este legal revazut de la deschiderea actiunii sau la pronuntare?
Societatea tatalui nu vireaza bani in contul fetelor cerand adeverinta de la facultate desi au primit hotararea si ei prin posta. Este normal? Legea ma poate ajuta cumva? Din punctul meu de vedere este un abuz.
Mentionez ca nu au mai primit pensie de la terminarea liceului din iunie 2008, si asteptam acesti bani sa achitam rata 3 la facultate. Facultatea nu-mi da adeverinta ptr.ca nu am platit ultima rata si sunt 2 taxe caci e vorba de 2 fete gemene iar de la societatea tatalui nu-mi vireaza bani pana nu trimit pe fax adeverintele de la facultate...#-o#-o Eu sunt somera si mai am si rate la banca si cu criza asta mai lipsea....#-o
#-o
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 22:06, 28 Aprilie 2009
Incercati poate mai obtineti un ajutor social de la DGASPC-ul de sector.
In cauza dvs., personal, nu cred ca se mai poate face ceva d.p.d.v. juridic.Poate un alt coleg are vre-o solutie...
Din cate stiu, facultatile de stat, dar si cele private, acorda facilitati (la cerere) celor cu o situatie materiala precara – in baza unui "dosar social”. In multe universitati (private, cel putin), in cazul fratilor care urmeaza cursurile la aceeasi facultate se poate obtine aprobarea ca unul dintre frati sa fie scutiti de una-doua taxe (cititi ce scrie pe la "avizier").
Indraznesc sa afirm ca e improbabil sa faceti o cerere catre rectorul facultatii (sau catre decan) si sa nu va aprobe eliberarea adeverintei in baza careia fostul sot ar vira banii pt intretinere... In adeverinta va scrie clar in ce scop este eliberata...
Deci: insistati la... conducatorul facultatii (universitatii).
Mda,acum faptul este consumat!!Aveati posibilitatea sa depuneti recurs!Acum in hotarare scrie ca tatal este obligat sa plateasca pensie alimentara atata timp cat fetele sunt studente???Daca nu primiti banii in doua luni de la primirea hotarari,deschideti proces penal pentru abandon de familie!Nu uitati banii trebuie sa-i primiti toti pe lunile din urma!Fetele pot demonstra ca sunt studente si cu carnetul de student vizat pe anul universitar 2008-2009!!!Tatal este obligat sa respecte legea(o hotarare data de instanta).Deci...nu este treaba dv. sa va interesati de modul cum va trimite banii fostul sot,trebuie doar sa fiti atenta daca vin.Nu vin in termen de 2 luni de la pronuntarea sentintei,tatal risca proces penal in care este implicata si societatea unde lucreaza(in sensul ca ,pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti si societatea prin reprezentantul ei are acelasi statut)
Multumesc tututror pentru ajutor. M-am gandit sa vorbesc la facultate dar nu este normal atat timp cat este o hotarare judecatoreasca sa se mai ceara ptr anul in curs aceste adeverinte. Nu cred ca e normal din punct de vedere legal sa nu se execute aceea hotarare caci la hotararea anteriorara se stipulase intr-o adresa de la judecatorie citez: ''cf.art.453 al.2 C.pr.civ. este ececutorie fara o alta formalitate urmand sa procedati lunar la proprirea sumei.''

Multumesc lupalb13 mie mi se pare un abuz si nu vreau mila doresc daca pot sa trag la raspundere persoanele care nu respecta legea. In toata aceasta perioada copii au avut nevoie de multe si eu ma descurc in final dar nu este deloc corect ca pentru uni legea sa fie muma si pentru alti ciuma.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara major antoniu.mihaela antoniu.mihaela buna ziua.fiul meu din prima casatorie caruia ii platesc pensie de intretinere s-a inscris anul trecut la o facultate id .pe baza adeverintei de inscriere a ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere student- finalizare studii ContSters359971 ContSters359971 Buna ziua. As avea o intrebare legata de pensia alimentara: daca termin anul acesta facultatea pana cand mai exact trebuie sa primesc pensie? pana in ziua cand ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere in favoarea copilului major -apel Liliana2015 Liliana2015 Buna ziua. In cazul unui proces la Curtea de Apel ptr pensie de intretinere reclamanta nu a depus nici un inscris precum este studenta si nici contul unde sa i ... (vezi toată discuția)