avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV rovinieta

am primit in decurs de 3 ani si 1/2un numar de 8 Procese Verbale de contraventie pentru rovinieta .

Le-am platit pe toate la momentul respectiv , ca si amenda contraventionala in 48 ore DAR nu am platit si cei 28 E , tarif de despagubire ultima fiind martie 2012.
Si in dec 2012 m-am trezit cu SOMATIILE de EXECUTARE SILITA pentru neplata tarifului de despagubire la 4 PV . contraventionale
Somatiile le -am achitat pe toate integral in 48 ore

INTREBARE:: IN asfel de conditii si in urma Deciziei ICCJ din 16.02.2015 cand PV de contraventie sunt lovite de nulitate pentru lipsa semnaturii olograf, mai pot avea castig de cauza in vederea recuperarii sumelor achitate din dec 2011 pana in 5.03.2015 , data ultimei SOMATII DE EXECUTARE SILITA ????????
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 12:09, 13 Martie 2015
Trebuia sa invocati nulitatea pv de contraventie pe calea plangerii contraventionale in instanta in 15 zile de la abatere.
Daca mai sunteti in termenul de contestatie la executare, eu as introduce si as invoca Decizia ICCJ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunerea în prescripție extinctivă lucianaurelian lucianaurelian Bună ziua! Am și eu următoarea speță în 2012, mai, am luat o amendă la rovinietă. Am plătit atunci amenda da nu și despăgubirea. În februarie ... (vezi toată discuția)
Executare silita olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Am primit dupa aprox 3,5 ani un mandat de executare silita ca urmare a unei amenzi de rovinieta primita in 2012, din care am platit la acea data ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta cristidaniel cristidaniel Buna ziua! In dimineata aceasta am primit un proces verbal prin care sunt amendat ca am circulat fara rovinieta. Am verificat si intradevar nu aveam ... (vezi toată discuția)