avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita girant
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita girant

Buna ziua, in 2004 am girat pe cineva, in 2014 m-am trezit ca sunt executat silit deorece cel pe care am girat nu a platit ratele, banca nu m-a instiintat de acest lucru, ce este de facut mai departe?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:53, 16 Martie 2015
Sa faceti contestatie la executare in 15 zile de la primirea instiintarii si sa va aparati. Depinde si ce scrie in contract si ce s-a intamplat in mod concret.
Banca nici nu trebuie să vă înțtiințeze cu excepția situației în care în contractul de credit sau în cel de fidejusiune se prevede expres acest lucru.
Dumneavoastră aveți o obligație de garanție, nu o obligație de plată.
Ca girant nu trebuia sa ma anunte sa platesc in continuare rata in cazul in care el nu mai platea? Nu inteleg ce vreti sa spuneti prin aceasta obligatie de garantie, noi am vorbit la firma de recuperare si ne-au spus ca noi avem aceleasi drepturi ca si cel care a imprumutat. Dupa ei noi trebuie sa platim o suma cu de 3 ori mai mare fata de ce era in contract.
Nu mi se pare normal ca el care nu are nimic pe numele lui sa scape basma curata si noi care avem un amarat de salariu si muncim cinstit sa ii platim lui datoria. In cazul acesta ce putem face noi?
Contestatiile unde se fac? Ei deja ne au pus poprire pe salariu. Noi am incercat sa luam legatura cu firma de executare si ne-a tot amanat, ba ca nu este doamna care se ocupa de dosar, ba ca nu are dosarul in fata si nu putem vorbii, in contract nu stim ce scrie pentru ca nu avem asa ceva in mana. De unde putem face rost de el, la banca ne-au spus ca arhiva se tine maxim 5 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Erată -înștiințeze

Nu înțelegeți și nici nu am pretenția să înțelegeți. Da, răspundeți în solidar cu debitorul principal, pentru întreaga creanță. Dacă ați renunțat la beneficiul de discuțiune și diviziune faceți degeaba contestație la executare. Oricum, fără un avocat foarte bun, șansele dvs. tind sensibil spre zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant pentru un prieten - urgent! va rog cren cren Am girat pentru un prieten, pentru a putea lua un imprumut de la banca in suma de 7000 lei. La giranti am fost eu cu inca o persoana, iar sotia acestuia ... (vezi toată discuția)
Executare silita c.a. c.a. s-a facut un imprumut si s-a girat cu o casa evaluata 85%,casa era asigurata.girantul a facut un act la notar prin care se obliga sa plateasca.acum la ... (vezi toată discuția)
Amanare poprire calytul calytul Pot face o adresa la exectorul bancar prin care sa demonstrezez ca eu ca si girant am rate mai mari decat salariul, si sa nu-mi puna poprire pe salar.? Conform? (vezi toată discuția)