avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... girant pentru un prieten - URGENT! VA ROG
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

girant pentru un prieten - URGENT! VA ROG

Am girat pentru un prieten, pentru a putea lua un imprumut de la banca in suma de 7000 lei. La giranti am fost eu cu inca o persoana, iar sotia acestuia coplatitor.
Debitorul (prietenul meu) nu si-a mai achitat ratele incepand cu luna iunie, iar banca a dispus poprire pe salariul meu pentru rata pe luna iunie. E corect ca banca sa retina rata numai de la mine? Mai este un girant, nu sunt singur si mai este si sotia debitorului ca coplatitor. Banca imi retine din salariu o suma mai mare decat rata pe fiecare luna conform graficului de esalonare a creditului. Ce pot eu sa fac, cum ma pot apara? De ce imi retine doar mie din salariu iar celuilat girant nu?
Ce pot face impotriva prietenului meu? Daca el nu are cu ce sa plateasca voi fi oblugat sa platesc intreaga suma care a mai ramas de achitat? Cum ma pot apara eu in fata bancii? Va rog urgent spuneti-mi ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters59982 , utilizator 13:46, 22 Iulie 2009
In principiu puteti face contestatie la executare dar pentru ca este necesar a se vedea actele asa cum ele au fost semnate si ce anume obligatii incumba fiecarei parti - va sfatuiesc sa contactati un avocat pentru ca actiunea sa fie facuta asa cum trebuie .
Ati renuntat cumva in contractul de garantie la beneficiile de discutiune si diviziune ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu alania2006 alania2006 Am girat o persoana care nu si- a achitat creditul in intregime. Banca,fara sa anunte,desi acest lucru era prevazut in contract,a inaintat procedura de ... (vezi toată discuția)
Un prieten a girat ... Gabryell10 Gabryell10 Nu sunt in cauza ( si nici nu mi-as dori ) insa un prieten la care tin este, si as vrea sa-l ajut. A girat ceva vreme in urma un colaborator cu situatie buna ( ... (vezi toată discuția)
Coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu urmatoarea pb.: in 2008 am girat pe cineva, o ruda apropiatala un credit de nevoi pers. cu ipoteca.In 2010 cand eu am vrut sa fac o ... (vezi toată discuția)