Sunt traducator autorizat din anul 2001 si am desfasurat aceasta activitate (ca PF) pana in anul 2009. In acest moment, am activitatea suspendata deoarece in intervalul 2009 - prezent, nu am mai inregistrat venituri. In tot acest timp ( de la inregistrare PF si pana in prezent) am fost si angajata la o companie cu alt profil.
As dori sa stiu:
1) daca si cum pot sa reactivez activitatea pe PF
2) daca pot sa inregistrez venituri din alta activitate (as dori sa deschid un birou de copiat acte) pe acest PF
3) ce ar trebui sa fac pentru a desfasura ambele activitati
4) daca pot desfasura si activitatea de Expert accesare fornduri structurale si de coeziune europene (avand acreditare in acest doemniu)
5) daca pot desfasura aceste activitati in asociere cu alte persoane (si in ce conditii) in cadrul aceluiasi birou.
Nu stiu. In acel an, nu am mai lucrat in afara serviciului din lipsa de timp si cand am incercat sa depun declaratia de venit asa cum am depus-o in fiecare an pana atunci, neinregistrand venituri, mi s-a comunicat ca am activitatea suspendata si nu mai este nevoie sa depun acea declaratie. Nici n-am mai incercat de atunci. Acum as vrea sa reincep aceasta activitate, si as dori sa stiu daca trebuie sa ma inregistrez din nou ca PFA sau il pot reactiva pe cel vechi.
Va multumesc.