avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Dari angajator la stat pentru angajat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Dari angajator la stat pentru angajat

Daca angajatul are salariul de 1500RON in contractul individual de munca, dar el incaseaza 2000RON luna de luna, angajatorul va plati 27,5% catre stat din 2000RON, sau 27,5% din salariul muncitorului de pe CIM, respectiv 1500RON?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 12:43, 16 Martie 2015
Din venitul brut obtinut in luna respectiva.
Impozitul si contributiile se calculeaza la venitul brut din staul de plata.
Contributiile sociale obligatorii se calculeaza la brutul de 1500 lei. Salariul net in acest caz este intre 1000 si 1100 lei, in functie de deducerea personala de care beneficiaza.
Diferenta de salariu net pe care o primeste angajatul nu poate fi decat salariu "la negru".

Exceptie ar fi cazul in care angajatul are multe sporuri, iar brutul lunar (salariul de incadrare de 1500 lei + sporuri realizate) se ridica la o valoare de aproximativ 2800-2900 lei, la care se calculeaza si contributiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm asociatie de proprietari alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 #-o Itm-ul s-a pus serios pe controale. Am primit o adresa astazi de la ITM , prin care suntem instiintati ca, asociatia de proprietari trebuie sa se prezinte ... (vezi toată discuția)
Cat ar trebui sa fie net ul? neon butterflies neon butterflies un salariat cu 1000 lei brut si 2 persoane aflate in intretinere cat ar trebui sa incaseze net? cum se calculeaza? (vezi toată discuția)
Retineri din salariu la negru mnd mnd Buna ziua, Va rog mult, am nevoie de o parere avizata si nu numai pentru sti ce sa fac in situatia mea, aceea in care mi se opresc bani din salariu zic eu ... (vezi toată discuția)