avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cum platim o persoana fizica din strainatate ce ne ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Cum platim o persoana fizica din strainatate ce ne reprezinta

Buna ziua,
V-as ruga sa ma ajutati cu niste sfaturi. Firma noastra ofera servicii in domeniul IT online (webdesign, promovare, optimizare etc). Avem acum o prima ocazie de a lucra si cu clienti din strainatate dar nu stim cum e mai bine sa organizam lucrurile astfel incat sa respectam legislatia si toate obligatiile fiscale din Romania. Am gasit un colaborator din strainatate (persoana fizica din India) cu care vrem sa stabilim o relatie contractuala. El urmeaza sa reprezinte firma noastra in India si alte tari in care are relatii si sa ne gaseasca parteneri de afaceri (clienti). Pentru aceste servicii va primi un comision. Deocamdata am ajuns la solutia de a incheia un “Representation Agreement” cu durata de un an si prelungire automata in caz ca nu se retrage din contract vreuna dintre parti.
Deci, noi vom presta serviciile firmei din Romania, cu angajati romani, pentru clienti din strainatate (cel mai probabil din Asia). Reprezentantul nostru, persoana fizica, isi va desfasura activitatea in India si ne va gasi clienti. Si acum neclaritatile noastre: Contractul pe care il incheiem cu el trebuie sa aiba o anumita forma sau anumite clauze, trebuie sa il declaram sau sa il inregistram pe undeva in Romania? La banii pe care ii vom plati indianului mai trebuie sa platim vreun impozit, taxa sau contributie?
Multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 13:44, 26 Martie 2015
Contractul pe care il incheiem cu el trebuie sa aiba o anumita forma sau anumite clauze, trebuie sa il declaram sau sa il inregistram pe undeva in Romania?
nu. doar daca indianul presteaza serv pe teritoriul romaniei
La banii pe care ii vom plati indianului mai trebuie sa platim vreun impozit, taxa sau contributie?
Impozit nerezidenti in cota de 0, 16 sau 50 %
ART. 116 Reţinerea impozitului din veniturile impozabile obţinute din România de nerezidenţi
vedeti la care va incadrati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca/consultanta incheiat cu o persoana juridica straina, nerezidenta caliopi caliopi buna ziua, in cazul incheierii unui contract de consultanta/munca cu o PJ straina, nerezidenta, cu sediul in strainatate, unde trebuie declarat/inregistrat ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit obtinut din romania de nerezidenti drnelus drnelus Un SRL cu activitate servicii IT, doreste sa inchirieze de la o soc din afara UE un echipamet (calculatoare+soft), in vederea monitorizarii clientilor. ... (vezi toată discuția)
Pfa - contracte si incasari externe, obligatii, declaratii, etc adrianciocalau adrianciocalau Din 2006 lucrez ca PFA in mare parte pentru o firma din USA. Lunar facturez o suma de bani pentru care tai FACTURA FISCALA cu suma primita convertita in RON la ... (vezi toată discuția)