avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contract munca/consultanta incheiat cu o persoana ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contract munca/consultanta incheiat cu o persoana juridica straina, nerezidenta

buna ziua,
in cazul incheierii unui contract de consultanta/munca cu o PJ straina, nerezidenta, cu sediul in strainatate, unde trebuie declarat/inregistrat contractul si ce taxe trebuiesc platite de mine ca persoana fizica, pt a avea continuitate si a beneficia de aceleasi drepturi ca un angajat cu contract de munca la o firma din Romania, in afara impozitului pe venit (CAS, somaj, fd pensii, fond sanatate etc....) ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: caliopi , utilizator 16:53, 5 Octombrie 2010
contractul de consultanta poate fi incheia de catre o persoana inregistrata in Romania ca PFA, pe domeniu respectiv si contractul de consultanta se inregistreaza la sediul consultantului, cu plata taxelor si impozitelor amintite.
sa inteleg ca trebuie sa ma constitui ca PFA? Contractul se va incheia in nume propriu (PF). exista vreun avantaj daca in loc de consultanta pe un anumit proiect inchei cu firma din strainatate un contract de munca? la sediul meu adica unde il inregistrez? doar la admin fiscala pt declarare venituri? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venituri nerezidenti OCN OCN Buna ziua, O persoana juridica din Romania (beneficiar) a incheiat cu o persoana juridica din Spania (prestator) un contract de prestari servicii management, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contracte nerezidenti marianamoraru marianamoraru Buna ziua, Ordinul 2310/2007 prevede la art.1 al.1 urmatoarele: Art. 1 (1)Persoanele juridice române au obligaţia să înregistreze contractele ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract la finante adriana m adriana m Buna ziua,am o intrebare pe care am pus-o si la finante-asistenta contribuabili si nu m-au lamurit.firma mea face prestari servicii pt. o firma din ... (vezi toată discuția)