avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare contract la finante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare contract la finante

Buna ziua,am o intrebare pe care am pus-o si la finante-asistenta contribuabili si nu m-au lamurit.firma mea face prestari servicii pt. o firma din Italia.Obiectul contractului este angajamentul tehnicienilor mei de a presta servicii acolo unde firma din Italia contacteaza lucrari(in europa,asia).Pana aici clar,au zis de la finante,nu trebuie inregistrat contractul.(ordinul ANAF1400/2012 care spune ca se inregistreaza la finante contractele ale caror servicii sunt prestate in Romania)Nedumerirea mea este legata de o lucrare pe care firma italiana a contractat-o in Romania cu o alta firma ,nu cu a mea,la care impreuna cu alti straini a lucrat si un angajat al meu.In acte apare factura de prestari servicii pt. firma x,cu care am contractul ,in locatia y din romania.Eu personal nu cred ca ar trebui inregistrat contractul dintre mine si firma italiana,ce treaba am eu cu ce firme fac ei contract.Eu merg sa lucrez pt.italieni acolo unde ma solicita.eu cred ca conteaza doar contractul dintre mine si italieni,si ca eu fac pentru ei lucrari ,nu invers.
Deci ce ziceti d-voastra?Cum ar trebui sa procedez?

nici nu stiu daca am postat bine ,dar nu stiu unde s-ar incadra mai bine.
multumesc
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
adriana m, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriana m , utilizator 19:05, 29 Noiembrie 2012
art 8 alin (7^1) Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine beneficiare ale unor prestări de servicii de natura activităţilor de lucrări de construcţii, montaj, supraveghere, consultanţă, asistenţă tehnică şi orice alte activităţi, executate de persoane juridice străine sau fizice nerezidente pe teritoriul României, au obligaţia să înregistreze contractele încheiate cu aceşti parteneri la organele fiscale competente, potrivit procedurii instituite prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Contractele le inreg beneficiarii unor lucrari pe teritoriul Romaniei efectuate de catre PJ straine sau PF nerezidente.
Nu aveti calitatea de beneficiar al unor astfel de lucrari, deci nu trebuie sa inreg nici un contract la finante.
multumesc mult de raspuns,asa m-am gandit si eu,dar m-au derutat de finante cand au zis ca pentru lucrarea efectuata de firma straina in Romania ,trebuie sa inregistrez contractul.Probabil nu au inteles exact cum sta treaba.Logic asa trebuie sa fie cum ati spus ,multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii externe Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Achizitionez servicii intracomunitare de publicitate Google Adwords, factura imi vine in lei de la Google Ireland (au reprezentanta in Romania), ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contracte nerezidenti marianamoraru marianamoraru Buna ziua, Ordinul 2310/2007 prevede la art.1 al.1 urmatoarele: Art. 1 (1)Persoanele juridice române au obligaţia să înregistreze contractele ... (vezi toată discuția)
Contracte adrianabresug adrianabresug \'\'Ordinul ANAF nr. 1400/2012 stabileste ca persoanele juridice romane, persoanele fizice rezidente, precum si sediile permanente din Romania apartinand ... (vezi toată discuția)