avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit venituri nerezidenti
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Impozit venituri nerezidenti

Buna ziua,
O persoana juridica din Romania (beneficiar) a incheiat cu o persoana juridica din Spania (prestator) un contract de prestari servicii management, contract in baza caruia, lunar, firma din Spania emite factura pentru serviciul prestat catre firma din Romania.
In acest moment s-a decis inceperea platilor respectivelor facturi si se pune problema cotei de impozit care trebuie retinut la sursa in momentul efectuarii platii (mentionez ca firma din Spania ne-a furnizat certificatul de rezidenta fiscala).
Am rugamintea de a-mi oferi un raspuns cat mai detaliat si mai rapid (daca se poate).
Deasemenea va rog sa-mi spuneti daca acest tip de contract trebuia inregistrat la Administratia Financiara (in baza Ordinului 2310/2007).

Va multumesc si astept cu interes respunsurile d-voastra.
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 11:45, 11 August 2009
Acel contract trebuia intregistrat la Administratia Financiara in termen de 30 de zile de la data incheierii lui. Exista o conventie privind evitare dublei impuneri incheiata cu Regatul Spaniei, care in continuare este in vigoare ( si pe care o puteti citi pe [ link extern ] ).
intrucat in conv.de evitare a dublei impuneri nu o sa gasiti imp.aferent ctr.de management (mai favorabil de 16%) veti aplica la data platii comisionului un impozit de 16% si-l veti vira pana pe 25 a lunii urmatoare platii la cursul de la data platii.Suma va fi declarata in formular 100 la luna constituirii impozitului.
Poate cu intirziere: contractele se inreg numai pt activ desfasurate pe teritoriul Romaniei. Contractele incheiate e PJ romane cu PF straine sau PF nerezidente pt activitatile desfasurate in afara teritoriului Romaniei nu fac obiectul inregistrarii. (pct 21 alin 1 din normele codului fiscal)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)
Obligatii financiare catre statul roman geneva geneva Pentru plata, pe baza de contract si factura, a unui agent artistic nerezident care isi desfasoara activitatea in UE si care pune la dispozitie colectiv ... (vezi toată discuția)
Imprumut sau credit? alina240 alina240 Buna ziua, O PJ romana poate primi un imprumut sau credit de la o PJ straina dar purtator de dobanda? Mentionez ca PJ straina nu este banca sau alta ... (vezi toată discuția)