avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Debitori
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Debitori

Debitorul unei creante certe, lichide si exigibile, in baza unui Contract de vanzare-cumparare comerciala imi tot promite ca-mi va achita debitul dupa ce-si va primi banii de la APIA. Ce act, contract as putea face astfel incat sa implic APIA sa-mi plateasca mie direct debitul?
Cel mai recent răspuns: magyari , utilizator 12:14, 22 Iunie 2009
Nu aveti cum sa obligati APIA sa va achite direct. Daca in contractul incheiat cu debitorul nu s-a inserat o clauza care sa conditioneze executarea obligatiei sale de primirea banilor de la APIA, atunci puteti sa apelati la procedura soamtiei de plata fie in temeiul OG 2/2001, fie OUG 119/2007.
Rectific > OG 5/2001
Absolut nici o sansa nu aveti in momentul de fata sa obligati APIA cu ceva
Ar merge, benenteles daca se convine cu APIA , o cesiune de creanta.
Se intocmeste un contract de cesiune intre debitor si dumneavoastra prin care debitorul isi cesioneaza drepturile banesti care ar urma sa le incaseze de la APIA in favoarea dumneavoastra.
Acest contract se notifica catre APIA punandui-se in vedere ca drepturile banesti cuvenite debitorului sa va fie platite dumneavoastra, conform contractului de cesiune.
Din cate stiu eu, in cazul cesiunii de creanta, nu este necesara acceptul debitorului. Exista doar obligatia de a-l instiinta pe acesta, cum ca datoria a fost cesionata si va trebui sa achite catre noul creditor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta cristina69 cristina69 Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: Firma X (beneficiarul) are incheiat un contract de lucrari cu firma Y (executantul), contract in care nu exista ... (vezi toată discuția)
Urgent....og 5 sau og 119 privind somatia de plata andr_georgi andr_georgi Am formulat o somatie de plata pe og 5, dar partea adversa a pus in discutie inadmisibilitatea actiunii intrucat debitul rezulta din contracte comerciale si ca ... (vezi toată discuția)
Notificarea cesiunii art 1393 cod civil aly_yoana aly_yoana Buna ziua, rog doar avocatii si cei experti in drept sa raspunda. Azi primesc de la banca un raspuns ca cesiunea datoriei pe care o am la o banca a avut loc ... (vezi toată discuția)