avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune de creanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune de creanta

Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie:
Firma X (beneficiarul) are incheiat un contract de lucrari cu firma Y (executantul), contract in care nu exista prevazuta o clauza referitoare la cesiunea de creanta. Ulterior incheierii contractului ,firma Y cesioneaza drepturile de creanta izvorate din contractul mai sus aratat catre o banca. Banca notifica firma X si ii solicita acordul cu privire la cesionarea drepturilor izvorate din acest contract.
INTREBARE: Este legala cesionarea acestor drepturi de creanta in situatia in care nu este prevazut acest lucru in contract, asa cum am aratat mai sus? Se poate da acordul catre banca solicitanta?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 13:15, 22 Octombrie 2011
Da, este legala.
Da, se poate da acordul
Conform art.1570 NCC, cesiunea care este interzisa sau limitata prin conventia cedentului cu debitorul, nu produce efecte in privinta debitorului in cele 3 cazuri prevazute de dispozitiile acestui text de lege.
Prin urmare, daca prin contract nu s-a prevazut o interdictie sau limitare a unei viitoare cesiuni de creanta, atunci cesiunea este posibila si opozabila debitorului, fara a fi necesar consimtamantul debitorului.
Totusi, pentru a fi opozabila debitorului, acesta tebuie notificat cu privire la cesiune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
ContSters103772, utilizator
O.K. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta cristina69 cristina69 Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: Firma X (beneficiarul) are incheiat un contract de lucrari cu firma Y (executantul), contract in care nu exista ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)
Cedare cesiune rapani74 rapani74 persoana fizica A ia un imprumut de la persoana fizica B.Cu trei saptamani inainte de termenul de rambursare a imprumutului, persoana fizica B cesioneaza ... (vezi toată discuția)