avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune de creanta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune de creanta


Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie:
Firma X (beneficiarul) are incheiat un contract de lucrari cu firma Y (executantul), contract in care nu exista prevazuta o clauza referitoare la cesiunea de creanta. Ulterior incheierii contractului ,firma Y cesioneaza drepturile de creanta izvorate din contractul mai sus aratat catre o banca. Banca notifica firma X si ii solicita acordul cu privire la cesionarea drepturilor izvorate din acest contract.
INTREBARI: 1.Este legala cesionarea acestor drepturi de creanta in situatia in care nu este prevazut acest lucru in contract, asa cum am aratat mai sus? 2.Se poate da acordul catre banca solicitanta, chiar daca firma Y are deschis cont la alta banca?3. Este necesar sa se incheie un act aditional la contract referitor la cesiunea de creanta?

Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 19:54, 25 Octombrie 2011
va referiti la cesiunea contractului sau la cesiune de creanta? ptr ca cerintele legale difera mult.
la cesiunea de creanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta cristina69 cristina69 Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: Firma X (beneficiarul) are incheiat un contract de lucrari cu firma Y (executantul), contract in care nu exista ... (vezi toată discuția)
Ce contract? cora.ligia.ionescu cora.ligia.ionescu O firma X are contract de prestari servicii cu Y si X este BENEFICIAR. X doreste sa transfere drepturile si obligatiile acestui contract catre o firma A ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de creanta in contractele comerciale smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, in opinia dvs., ce efecte are intr-un contract comercial (de vanzare, de prestari servicii, indiferent), interdictia de ... (vezi toată discuția)