avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CE CONTRACT?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CE CONTRACT?

O firma X are contract de prestari servicii cu Y si X este BENEFICIAR.

X doreste sa transfere drepturile si obligatiile acestui contract catre o firma A care sa devina noul BENEFICIAR. Doreste recuperarea cheltuielilor de la A si va preda toate lucrarile receptionate (e vorba de proiecte de arhitectura).

CE GEN DE CONTRACT SEMNEAZA X SI A??? Va rog mult si multumesc.
Cel mai recent răspuns: cora.ligia.ionescu , utilizator 00:40, 24 Martie 2010
Contract de cesiune de drepturi! Adica X ii cesioneaza lui A drepturile si obligatiile sale decurgand din contractul sau cu Y!
Ma gandeam, stimate domn, de ce nu este o novatie?!
La novatie trebuie sa existe o stingere a obligatiei vechi fiind inlocuita de una noua, or dvs. vorbiti de aceeasi obligatie.
Intr-adevar, se aseamana cesiunea de creanta cu novatia subiectiva (prinn schimbare de debitor/creditor), cu mentiunea ca in primul caz obligatia ramane aceeasi.
La transferul unui leasing de ce se face novatie? Obligatia ramane aceeasi, sau ma insel? Multumesc mult!
In cazul cesionarii unui contract de leasing, se foloseste si denumirea de novatie in mod gresit si cea de cesiune, firmele de leasing alegandu-si propria varianta, din cauza precaritatii legislatiei in domeniu, ignorand faptul ca legea leasing-ului prevede cesionarea.

Pot specula si faptul ca valoarea initiala a contractului scade intr-o cesiune si se schimba scadentarul redeventelor, dar obligatia, intr-adevar e aceeasi.

De retinut totusi, ca, in dreptul civil, nu este importanta denumirea, contractul se interpreteaza prin clauzele sale.

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta cristina69 cristina69 Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: Firma X (beneficiarul) are incheiat un contract de lucrari cu firma Y (executantul), contract in care nu exista ... (vezi toată discuția)
Preluare credit - cum inregistrez? amalianeag amalianeag Am preluat un credit (in derulare) de la o alta firma si acum platesc eu ratele si dobanda, cum inregistrez intrarea lui? Ce corespondent am la 167? #-o (vezi toată discuția)