avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... CONTRACT DE CESIUNE- PE CINE CHEM IN JUDECATA?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

CONTRACT DE CESIUNE- PE CINE CHEM IN JUDECATA?

Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea problema: o anumita primarie a incheiat un contract avand ca obiect asfaltarea unui drum cu firma X. In acel contract era prevazuta clauza ca in cazul rezilierii contractului, "Antreprenorul va fi indreptatit la restul de plata din valoarea Lucrarilor executate, materialelor si echipamentelor livrare pe santier in mod rezonabil, cu urm corectii: o suma echivalenta cu 20% din valoarea acelor parti ale Lucrarii au ramas neexecutate la data rezilierii contractului la care Beneficiarul este indreptatit".
Firma X a incheiat un contract de cesiune cu firma Y. In contractul de cesiune, era prevazuta clauza ca Cedentul incredinteaza si Cersionarul isi asuma sa execute integral obiectivul, in concordanta cu prevederile Acordului contractual incheiat anterior ( adica intre primarie si firma X). Firma Y si-a indeplinit pana la un moment dat atributiile, apoi nu a mai venit la treaba. Firma Y si-a schimbat sediul social si denumirea, devenind astfel YN SRL, care a intrat in insolventa. Eu pe cine trebuie sa chem in judecata sau cum ar trebui sa procedez??
Cel mai recent răspuns: stefana88 , utilizator 11:38, 15 Iunie 2015
Buna ziua,
Va trebui sa chemati firma x cu care aveti contractul si, eventual, firma yn ca executant direct. Dar, dumneavoastra va veti judeca cu firma x cu care ati incheiat contractul ne fiind parte la contractul de cesiune al lucrarilor.
Tocmai m-am uitat pe buletinul procedurilor de insolventa si am observat ca pe 21.05.2015 a fost notificata deschiderea procedurii de faliment a firmei YN.
Sa inteleg ca firma X, prin contractul de cesiune, nu a predat si obligatiile firmei Y? Firma X trebuie sa plateasca cei 20% , chiar daca firma Y a facut lucrarea pana intr un anumit punct?
Da, dumneavoastra ati incheiat contract cu firma X.
Intr-adevar, noi am incheiat contract cu firma X, dar am fost de acord cu cesiunea. Firma X raspunde de neindeplinirea obligatiilor contractuale ale firmei Y, devenita ulterior YN? Noi am facut o somatie catre YN, la care nu am primit niciun raspuns. Pasul urmator ar fi sa emitem o somatie si catre X, ca mai apoi sa putem sa ii chemam in judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cu oug 5/2001 nixon19 nixon19 Firma X a incheiat un contract de executie lucrari cu Firma Y pentru diverse constructii. Firma Y executa o parte de lucrari conform contractului iar pentru ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta executata cu oug 5/2001??? nixon19 nixon19 Firma X a incheiat un contract de executie lucrari cu Firma Y pentru diverse constructii. Firma Y executa o parte de lucrari conform contractului iar pentru ... (vezi toată discuția)
Insolventa cristina69 cristina69 Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie: Firma X incheie cu firmaY un contract de executie lucrari. La scurt timp de la incheierea contractului firma x afla ... (vezi toată discuția)