avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita cu oug 5/2001
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita cu oug 5/2001

Firma X a incheiat un contract de executie lucrari cu Firma Y pentru diverse constructii. Firma Y executa o parte de lucrari conform contractului iar pentru aceste lucrari executate primeste banii. La un moment dat Firma Y vine cu propunerea Firmei X de a semna un contract de cesiune de creanta fata de o alta Firma Z la care Firma Y avea datorii cu conditia ca sa isi duca la indeplinire obligatiile contractuale in ceea ce priveste executarea lucrarilor.
Dupa ce se semneaza contractul de cesiune stupoare Firma Y nu mai executa nici o lucrare Firmei X.Drept urmare, firma Z introduce pe baza acelui contract de cesiune de creanta o somatie de plata pe care O OBTINE in instanta ca fiind executorie si urmeaza poprire pe conturile Firmei X. De aici si pina la faliment cit mai este........

Cunoaste cineva vreo modalitate de rezolvare a situatiei ingrate in care se afla Firma X, vreo exceptie de neconstitutionalitate ceva de care sa se agate????? #-o
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 11:22, 20 Ianuarie 2010
1. Ce creanta a fost cesionata, daca spuneti ca facturile au fost achitate?
2. Daca este o somatie pe OG 5, de ce nu a fost atacata de intimatul debitor?
3. In termenul legal, se poate formula contestatie la executare si se poate analiza fondul cauzei, deoarece este vorba de o somatie pe OG 5 si nu de o hotarare pe dr comun(comerciala) ce nu ar permite reanalizarea fondului cauzei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta executata cu oug 5/2001??? nixon19 nixon19 Firma X a incheiat un contract de executie lucrari cu Firma Y pentru diverse constructii. Firma Y executa o parte de lucrari conform contractului iar pentru ... (vezi toată discuția)
Insolventa - cesiune creanta traian23 traian23 Buna dimineata ! Este posibila cesionarea de creanta de catre o firma aflata insolventa catre unul din creditorii sai inscrisi la masa credala in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)