avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa - cesiune creanta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa - cesiune creanta

Buna dimineata ! Este posibila cesionarea de creanta de catre o firma aflata insolventa catre unul din creditorii sai inscrisi la masa credala in ceea ce priveste debitorii firmei aflate in insolventa ? Trebuie incheiata in ceea ce priveste creantele pe care societatea aflata in solventa le are de incasa/nascute dupa deschiderea procedurii ?

Sa fiu sigur ca am expus coerent problema...
X- firma in insolventa
Y - creditor al firmei in insolventa
z- debitor al firmei in insolventa

Este posibila cesiunea unei creante , prin care X cedeaza creantele impotriva lui Z lui Y ?
Cel mai recent răspuns: traian23 , utilizator 15:15, 10 Octombrie 2013
Nu. Procedurile instituite de Legea nr. 85/2006 au drept finalitate instituirea unei proceduri comune pentru acoperirea pasivului debitorului. Daca s-ar face o astfel de cesiune alti creditori ar fi pagubiti pentru ca obiectul cesiunii n-ar mai ajunge in masa credala ci in buzunarul SC Ygreculescu-ia-tot Impex SRL
Va multumesc frumos domnule avocat ! Insa, as vrea sa va intreb daca totusi cesiunea de creanta este posibila in cazul unor dr. de creanta nascute in patrimoniul persoanei aflate in insolventa , dupa data deschiderii procedurii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta unei firme preluata de o noua firma robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea situatie: Firma X Srl are o datorie ramasa din 2010. Momentan am aflat ca aceasta firma se afla in procedura de faliment ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu oug 5/2001 nixon19 nixon19 Firma X a incheiat un contract de executie lucrari cu Firma Y pentru diverse constructii. Firma Y executa o parte de lucrari conform contractului iar pentru ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta executata cu oug 5/2001??? nixon19 nixon19 Firma X a incheiat un contract de executie lucrari cu Firma Y pentru diverse constructii. Firma Y executa o parte de lucrari conform contractului iar pentru ... (vezi toată discuția)