avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie la prima abatere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie la prima abatere

Buna seara, am un prieten care a facut o fapta care nu ii sta in fire. Ia luat telefonul unei fete, prejudiciu care s-a recuperat tocmai de la cel care i la luat. Respectivului i s-a dat arest la domiciuliu timp de 3 luni dupa care i s-a mai prelungit cu inca aproape o luna. Momentan inca este in arest la domiciliu pana pe 19 martie 2015 cand s-ar da pronuntarea la acest caz. Ideea este ca el si-a recunoscut fapta, este la prima abatere,si-a cerut iertare in fata persoanei talharite, are cazierul curat, are loc de munca stabil. Intrebarea este s-ar putea ca instanta sa fie indulgenta si sa ii dea in libertate eventual sub control judiciar ? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2015
adysilviu30, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:42, 23 Martie 2015
Ar fi o sansa pentru suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, cu obligarea la prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii.
Va multumesc mult pentru raspuns, si avocatul lui ia dat sanse mari peste 80% sanse sa ii dea in libertate. Lucrul care il ajuta este faptul ca, cel putin din spusele avocatului, are un loc de munca stabil, si-a recunoscut fapta si este la prima abatere. Dumneavoastra ca si procentaj de reusita cat i-ati da la suta ?
Avand in vedere circumstantele in care are loc procesul, ma refer la perioada de timp actuala, cand se iau maruri de arestare preventiva care vizeaza primari, fosti ministri, politicieni, persoane importante, se pronunta pedepse in regim de executare efectiva desi cuantumul pedepsei ar permite suspendarea executarii pedepsei as fi ceva mai rezervat.
Sa speram insa, ca judecatorul va tine cont de atitudinea de recunoastere de faptul ca prejudiciul a fost recuperat, de faptul ca persoana vatamata a iertat faptuitorul, chiar daca aceasta imprejurare nu este de natura sa produca consecinte juridice si sa considere ca ceea ce s-a intamplat este un incident izolat, care nu afecteaza traiectoria dezvoltarii sociale pe care este inscris cel aflat in fata sa.
Daca are arest la domiciliu are sanse la o pedeapsa cu suspendare.
Daca nu exista arest la domiciliu si era arestat preventiv dar tot avea sanse la suspendare.
Adica are sanse la suspendare.
Este o fapta destul de mica fata de altele cu mult mai grave unde se ajunge la suspendare...
Da , are arest la domiciliu de aproape 4 luni sub controlul politiei care a venit in vizita aproape zi de zi,

Alte discuții în legătură

Droguri Rrrr555 Rrrr555 Am fost Arestat timp de 1luna jumătate după care m-au pus sub arest domiciliat prin înlocuirea măsuri preventive . Am fost 7persoane prinse ca ... (vezi toată discuția)
Furt calificat acesia acesia buna ziua..am j eu un prieten care cazieru lui este curat nu mai are antecedente,a furat de la un peco 210 litri d motorina,la prins marfa sa recuperat patronu ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare pt conducere sub influenta alcoolului Mihaela Cotarcea Mihaela Cotarcea Buna seara,tatal meu a fost condamnat la 2 ani inchisoare cu privare de libertate pentru conducere sub influenta alcoolului. Inainte de asta a mai avut un ... (vezi toată discuția)