avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna Ziua

M-a fost suspendat permisul de conducere pentru o asa zisa depasire pe linia continua .Politia din localitatea respectiva nu era dotata cu logan mcv ci cu un logan simplu fara radar sau camera care sa poata anregistra .Nu am semnat procesul verbal .deoarece militianul a refuzat sa scrie doleanta mea. Mi sa eliberat o adeverinta cu care am putut sa circul 15 zile ,acum a expirat adeverinta si nu mai pot circula.Mentionez ca MILITIANUL NU M-IA TRIMIS procesul verbal ca sa al pot contesta .CE TREBUIE SA FAC.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:04, 14 Martie 2015
Asta e ,,dezavantajul" faptului ca n-ati semnat pv in cazul in care vi s-a suspendat dreptul de a conduce.
Unii zic ca ei continua sa conduca, deoarece organul nu poate face dovada faptului ca le-a comunicat suspendarea dreptului de a conduce. Dovada nu-i ,,dovada" :)
Altii zic ca organul e pervers (nu destept, doar pervers!) si totdeauna are la indemana un martor care a vazut, a auzit, etc cand a zis ca va suspenda permisul.
O discutie interesanta a avut loc pe forum

www.avocatnet.ro/content/for...

Mergeti la politie unde cereti prelungirea dovezii cu drept de circulatie. Va fi prelungita cu 15 zile.Apoi trebuie sa repetati procedeul pana cand veti primi acasa procesul verbal cand veti hotara ce sa faceti(contestati in instanta sau nu).Daca-mi amintesc bine pv-ul poate fi trimis acsa in termen de maxim 6 luni de la intocmirea lui.
Merge degeaba la politie (militie :) ).
In cazul contraventiilor dovada (adeverinta :slap: ) nu se prelungeste.
Doar in cazul dosarelor penale se poate cere prelungirea dovezilor cu cate 30 de zile.

Semnarea procesului verbal reprezinta "luarea la cunostinta" a faptei si nu recunoasterea faptei.

De la 1 februarie s-a prelungit termenul de comunicare al procesului verbal la 2 luni ptr cazul in care contravenientul refuza semnarea procesului verbal.
[ link extern ]

Asa ca procesul verbal poate veni si in ultima zi si abia de atunci incepe termenul de 15 zile de la care aveti dreptul sa depuneti contestatie impotriva procesului verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis ridicat abuziv mihaimssc mihaimssc pe scurt : Zi de targ auto la iesire din oras . Strada ingusta si dreapta , masini parcate si pe o parte si pe alta ( chiar langa semnele de oprire ... (vezi toată discuția)
Proces verbal cu data gresita An0n1m An0n1m Buna ziua! In data de 22.10.2021 mi s a intocmit un proces verbal prin care mi s-a retinut permisul pe o perioada de 30 zile. Problema este ca agentul de ... (vezi toată discuția)
Manevre de evitare a coliziunii ContSters272919 ContSters272919 Buna ziua,acum 2 zile pe raza localitatii Braila,in afara localitaii si pe un sector de drum unde depasirea era permis,am semnalizat din timp,am inceput si am ... (vezi toată discuția)