avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal cu data gresita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal cu data gresita

Buna ziua! In data de 22.10.2021 mi s a intocmit un proces verbal prin care mi s-a retinut permisul pe o perioada de 30 zile. Problema este ca agentul de politie, a facut o greseala si a mentionat in PV ca suspendarea incepe de la 7.10.2021, in loc de 7.11.2021.
Intrebarea mea este, eu cand voi putea sa recuperez de fapt permisul? De asemenea, daca in perioada aceasta eu circul in baza dovezii de 15 zile, risc sa am probleme, tinand cont ca permisul apare deja suspendat din 7.10, conform procesului verbal? Se poate obtine anularea lui pentru aceasta greseala? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2021
An0n1m, utilizator
Cel mai recent răspuns: bibabibi , utilizator 00:44, 3 Aprilie 2024
Consemnarea eronata a datei de cand se aplica suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice,in situatia mentionata,nu este de natura sa atraga nulitatea PV
In perioada de 15 zile consemnata in dovada cu drept de circulatie,aveti dreptul sa va deplasati cu vehiculul pe drumul public,prezentati dovada cu drept de circulatie
Multumesc pt raspuns! Dar ramane intrebarea, cand se considera ca expira perioada de suspendare? Conform PV expira in 30 zile, de la 7.10.2021...as putea sa merg sa il ridic in 7.11?

ynocentta a scris:

Consemnarea eronata a datei de cand se aplica suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice,in situatia mentionata,nu este de natura sa atraga nulitatea PV
In perioada de 15 zile consemnata in dovada cu drept de circulatie,aveti dreptul sa va deplasati cu vehiculul pe drumul public,prezentati dovada cu drept de circulatie

Buna seara,
Ma aflu intr-o situatie similara cu cea a dvs. Am primit un PV cu date eronate privind data de incepere a suspendarii permisului, anterioara faptei si a intocmirii Procesului Verbal cu 15 zile.
Cum se procedeaza pana la urma?
De cand incepe suspendarea? De la data mentionata (eronat) in PV sau de la data expirarii termenului de valabilitate al Dovezii?

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere ranedo ranedo Buna ziua! Am fost amendat si mi sa suspendat permisul pentru 30 de zile!Pentru ca nu am vrut sa semnez PV si am primit o Dovada pe 15 zile.PV l-am primit ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat c0nteazza c0nteazza Hristos a Inviat! În data de 9.04.2017 mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni de zile din cauza depășirii limitei de viteză.Am fost depistat cu 144 Km/h ... (vezi toată discuția)
Două suspendări de permis la aceeași oprire de către un echipaj de poliție. am șanse la reducerea perioadei? scutyflo scutyflo Am depasit un autovehicul de politie neinscriptionat avand 117km/h intr-o zona restrictionata la 50 km/h in afara unei localitati (drum cu denivelari). Am ... (vezi toată discuția)