Buna ziua!
Am fost amendat si mi sa suspendat permisul pentru 30 de zile!Pentru ca nu am vrut sa semnez PV si am primit o Dovada pe 15 zile.PV l-am primit dupa 7 zile.
Intrebare:de cand se considera 30 de zile: la expiarea Dovezi sau de la data primirii PV?Cu stima,
Se suspenda "dreptul de a conduce" si nu permisul.
Dovada primeati si daca ati fi semnat procesul verbal. De fapt dovada inlocuieste permisul si dovedeste retinerea permisului de conduce ptr savarsirea unei contraventii.
Prin urmare, daca aveti drept de circulatie 15 zile cu dovada inlocuitoare a permisului cu drept de circulatie inseamna ca data inceperii suspendarii este prima zi dupa expirarea dovezii.
Art. 210. – (1) În situatia în care conducatorul de autovehicul savârseste o fapta pentru care, potrivit legii, se retine permisul de conducere în vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce eliberându-se dovada înlocuitoare cu drept de circulatie, sanctiunea contraventionala complementara opereaza începând cu ziua urmatoare celei în care a expirat valabilitatea dovezii.
(2) Când dovada înlocuitoare a permisului de conducere este eliberata fara drept de circulatie, suspendarea exercitarii dreptului de a conduce opereaza din momentul aplicarii sanctiunii contraventionale complementare prin procesul-verbal de constatare a contraventiei.
Greseala dovada
thew
In data de 19.01.2013 am savarsit fapta de depasire intr-un loc nepermis, oprit de Politia Rutiera, mi-a fost retinut permisul, pe o perioada de 30 de zile. Am ... (vezi toată discuția)