avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare Permis de Conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare Permis de Conducere

Buna ziua!
Am fost amendat si mi sa suspendat permisul pentru 30 de zile!Pentru ca nu am vrut sa semnez PV si am primit o Dovada pe 15 zile.PV l-am primit dupa 7 zile.
Intrebare:de cand se considera 30 de zile: la expiarea Dovezi sau de la data primirii PV?Cu stima,
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:24, 24 Martie 2015
Buna ziua,

fiecare document expira la implinirea termenului calculat de la data la care v-a fost comunicat.

30 de zile se calculeaza incepand cu cea de a 2-a zi de cand vi s-a comunicat PV-ul, si nu din ziua comunicarii.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2015
ELENA VASILE - Birou de Mediator, Mediator
Se suspenda "dreptul de a conduce" si nu permisul.
Dovada primeati si daca ati fi semnat procesul verbal. De fapt dovada inlocuieste permisul si dovedeste retinerea permisului de conduce ptr savarsirea unei contraventii.

Prin urmare, daca aveti drept de circulatie 15 zile cu dovada inlocuitoare a permisului cu drept de circulatie inseamna ca data inceperii suspendarii este prima zi dupa expirarea dovezii.

Art. 210. – (1) În situatia în care conducatorul de autovehicul savârseste o fapta pentru care, potrivit legii, se retine permisul de conducere în vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce eliberându-se dovada înlocuitoare cu drept de circulatie, sanctiunea contraventionala complementara opereaza începând cu ziua urmatoare celei în care a expirat valabilitatea dovezii.
(2) Când dovada înlocuitoare a permisului de conducere este eliberata fara drept de circulatie, suspendarea exercitarii dreptului de a conduce opereaza din momentul aplicarii sanctiunii contraventionale complementare prin procesul-verbal de constatare a contraventiei.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2015
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trcecerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce CarmenCrengutza CarmenCrengutza Sotului meu i s-a luat permisul pe 30 de zile. Nu a vrut dovada ca poate sa conduca 15 zile, dar i-au dat-o oricum. Nu a condus in acele 15 zile. Azi se ... (vezi toată discuția)
Perioada suspendare permis conf. art 97 serghei2008 serghei2008 [quot]Art.97. (3) Perioada în care titularul permisului de conducere nu are dreptul de a conduce un autovehicul sau tramvai se consideră suspendare, ... (vezi toată discuția)
Greseala dovada thew thew In data de 19.01.2013 am savarsit fapta de depasire intr-un loc nepermis, oprit de Politia Rutiera, mi-a fost retinut permisul, pe o perioada de 30 de zile. Am ... (vezi toată discuția)