avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Trcecerea perioadei de suspendare a dreptului de a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Trcecerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce

Sotului meu i s-a luat permisul pe 30 de zile. Nu a vrut dovada ca poate sa conduca 15 zile, dar i-au dat-o oricum. Nu a condus in acele 15 zile. Azi se implinesc 30 de zile de cand i-au luat carnetul, poate sa se duca sa il ia de la Permise Auto? Il vor elibera?
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:34, 5 August 2014
Faptul ca nu a condus in cele 15 zile nu are importanta.

Perioada de suspendare incepe dupa trecerea perioadei in care a avut drept de circulatie in baza dovezii inlocuitoare.

hg1391
Art. 210. – (1) În situatia în care conducatorul de autovehicul savârseste o fapta pentru care, potrivit legii, se retine permisul de conducere în vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce eliberându-se dovada înlocuitoare cu drept de circulatie, sanctiunea contraventionala complementara opereaza începând cu ziua urmatoare celei în care a expirat valabilitatea dovezii.

Trebuia sa depuna dovada la politie si sa solicite in scris inceperea perioadei de suspendare din momentul predarii dovezii.

In concluzie mai este pieton inca 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere ranedo ranedo Buna ziua! Am fost amendat si mi sa suspendat permisul pentru 30 de zile!Pentru ca nu am vrut sa semnez PV si am primit o Dovada pe 15 zile.PV l-am primit ... (vezi toată discuția)
Greseala dovada thew thew In data de 19.01.2013 am savarsit fapta de depasire intr-un loc nepermis, oprit de Politia Rutiera, mi-a fost retinut permisul, pe o perioada de 30 de zile. Am ... (vezi toată discuția)
Perioada suspendare permis conf. art 97 serghei2008 serghei2008 [quot]Art.97. (3) Perioada în care titularul permisului de conducere nu are dreptul de a conduce un autovehicul sau tramvai se consideră suspendare, ... (vezi toată discuția)