avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... perioada suspendare permis conf. art 97
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

perioada suspendare permis conf. art 97

Art.97.
(3) Perioada în care titularul permisului de conducere nu are dreptul de a conduce un autovehicul sau tramvai se consideră suspendare, conform dispoziţiilor art.96 alin.(2) lit.b).

Art.96. -
(2) Sanctiunile contraventionale complementare sunt urmatoarele:
a) aplicarea punctelor de penalizare;
b) suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, pe timp limitat;

Intrebare: Nu am mai circulat de pe 1 august 2008 (mi-a expirat dovada). Perioada in care nu am circulat se deduce din perioada de suspendare legala, conf. articolului de mai sus?
Cel mai recent răspuns: serghei2008 , utilizator 08:58, 2 Octombrie 2008
~ Conținut șters la cerere ~
dorin.tunsoi a scris:

cand ati fost sanctionat si pe ce perioada de timp?

Si pentru ce ati fost sanctionat?
Sanctiunea urmeaza sa o primesc miercuri pentru
) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale
Art. 210 din HG 1391/2006

(1) În situaţia în care conducătorul de autovehicul săvârşeşte o faptă pentru care, potrivit legii, se reţine permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, eliberându-se dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie, sancţiunea contravenţională complementară operează începând cu ziua următoare celei în care a expirat valabilitatea dovezii.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere ranedo ranedo Buna ziua! Am fost amendat si mi sa suspendat permisul pentru 30 de zile!Pentru ca nu am vrut sa semnez PV si am primit o Dovada pe 15 zile.PV l-am primit ... (vezi toată discuția)
Trcecerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce CarmenCrengutza CarmenCrengutza Sotului meu i s-a luat permisul pe 30 de zile. Nu a vrut dovada ca poate sa conduca 15 zile, dar i-au dat-o oricum. Nu a condus in acele 15 zile. Azi se ... (vezi toată discuția)
Greseala dovada thew thew In data de 19.01.2013 am savarsit fapta de depasire intr-un loc nepermis, oprit de Politia Rutiera, mi-a fost retinut permisul, pe o perioada de 30 de zile. Am ... (vezi toată discuția)