avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Greseala Dovada
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Greseala Dovada

In data de 19.01.2013 am savarsit fapta de depasire intr-un loc nepermis, oprit de Politia Rutiera, mi-a fost retinut permisul, pe o perioada de 30 de zile. Am primit dovada de circulatie pentru 15 zile, care conform regulamentului Art. 210 din R/OUG 195/02

(1) In situatia in care conducatorul de autovehicul savarseste o fapta pentru care, potrivit legii, se retine permisul de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce eliberandu-se dovada inlocuitoare cu drept de circulatie, sanctiunea contraventionala complementara opereaza incepand cu ziua urmatoare celei in care a expirat valabilitatea dovezii.

Pe dovada am din data de 19.01.2014, pana in data de 02.02.2014. Dar cele 15 zile, care teoretic incep din data de 20, se termina in ziua de 03.02.2014.
Pot sa profit de aceasta greseala si sa-mi recapat mai repede permisul ?

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere ranedo ranedo Buna ziua! Am fost amendat si mi sa suspendat permisul pentru 30 de zile!Pentru ca nu am vrut sa semnez PV si am primit o Dovada pe 15 zile.PV l-am primit ... (vezi toată discuția)
Trcecerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce CarmenCrengutza CarmenCrengutza Sotului meu i s-a luat permisul pe 30 de zile. Nu a vrut dovada ca poate sa conduca 15 zile, dar i-au dat-o oricum. Nu a condus in acele 15 zile. Azi se ... (vezi toată discuția)
Perioada suspendare permis conf. art 97 serghei2008 serghei2008 [quot]Art.97. (3) Perioada în care titularul permisului de conducere nu are dreptul de a conduce un autovehicul sau tramvai se consideră suspendare, ... (vezi toată discuția)